Au început amenajãrile împotriva viiturilor

La Petrosani, albia unuia dintre pâraiele care au creat mari probleme la fiecare ploaie torentialã, este acum reconsolidatã. Responsabilii de la Apele Române spun cã acolo vor investi nu mai putin de 8 milioane de lei  si cã au început din zona de confluentã a pârâului Staicului, cu Jiul de Est.

Lucrãrile, însã, sunt mult mai ample si vizeazã întreg cursul pârâului care vine din munte si care, în zona Cartierului Aeroport, a creat mereu inundatii de proportii. „S-a început cu zona din aval, la confluenta pârâului Staicului cu Jiul de Est. Se consolideazã cu ziduri de sprijin si urmeazã amenajarea pe pârâului Staicului în sus”, a declarat Sorin Corici, sef al Sistemului Hidrotehnic Ape Jiu.

Nu este singura lucrare, pentru cã Apele Române au realizat un zid de sprijin si pe Jiul de Vest la Uricani, iar cea din zona Petrosaniului este una dintre cele mai importante, a cãrei alocatie bugetarã se întinde pe mai multi ani. „În jur de 2 milioane de lei au fost alocati de la bugetul statului, pentru începutul acestei lucrãri, iar ea va fi realizatã în 3 ani, timp în care este autorizatia. Noi sperãm sã o finalizãm înainte de expirarea autorizatiei. Suma totalã este în jur de 8 milioane de lei”, a mai precizat Corici.

Pârâul Staicului a fost mereu cauza inundatiilor, însã, cei de la Apele Române spun cã, indiferent cât vor investi în consolidarea albiilor, canalizarea rãmâne o problemã, mai ales în zona Aeroport, din cauza pozitiei joase a cartierului ce ajunge mereu sub ape, când plouã torential.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.