Disperare in randul celor care locuiesc pe bulevardul principal din municipiul Petrosani, chiar mai sus de sediul administratiei publice locale. Oamenii spun ca au ajuns sa nu se mai poata odihni noaptea din cauza zgomotului produs de motoarele unor tineri teribilisti, care se intrec in cai putere.

Isi ambaleaza motoarele la maximum, pentru a demonstra capacitatea vehiculelor pe doua roti pe care le detin. Pana in miez de noapte, unii proprietari de motoare din Petrosani – in mare parte tineri teribilisti – le dau mari batai de cap celor care locuiesc pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Petrosani, in zona Hermes. Oamenii spun ca nu se mai pot odihni noaptea din cauza acestora, dar nimeni nu intervine, desi, sustin ei, au sunat in repetate randuri la Politia Petrosani. Politistii spun, insa, ca nu au ce face, pentru ca nu exista nicio dovada ca acestia ar organiza curse ilegale pe doua roti. „Nu le putem interzice circulatia pe strada. Nu exista nicio lege in acest sens. Fac zgomot pentru ca au motoare puternice”, a declarat comandantul Politiei municipiului Petrosani, Titel Bragaru.

Problema localnicilor din Petrosani ar putea fi rezolvata de alesii locali, dupa modelul altor primarii din tara, care au stabilit reguli clare in ceea ce priveste poluarea fonica. Numai ca edilii sustin ca nu au nici macar o sesizare depusa de vreun cetatean in acest sens. „In momentul in care cetatenii vor face plangeri catre noi, situatia va fi analizata in Consiliul Local Petrosani sis e va decide in consecinta”,  a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Petrosani, Nicolae Tasca.

Carmen Cosman