Contractul cu Complexul Energetic Hunedoara este unul ”pãgubos” considerã compania de transport a statului si, prin urmare, de anul viitor ar putea fi întrerupt.

CFR Marfã vrea sã treacã pe plus dupã 10 ani de pierderi, iar în afarã de contractul pãgubos cu Complexul Energetic Hunedoara, compania are de recuperat bani de la CET-uri sau Oltchim, firme aflate în insolventã sau faliment.

În total peste 324 de milioane de lei iar sansele de încasa aceastã sumã sunt aproape nule. CFR Marfã a încheiat în 2015 un contract pentru doi ani cu Complexul Energetic Hunedoara (CEH), estimând sã transporte 2,4 milioane de tone de cãrbune, dar si 1,1 milioane tone pentru servicii de manevrã. Totodatã contractul prevedea transportul cãrbune energetic pe calea feratã între punctele de expeditie ale furnizorilor si statia CFR Mintia, respectiv antestatia Triaj si a serviciilor de transport cãrbune brut de la statiile CFR Paroseni, Livezeni si Lupeni la Halta Vulcan, respectiv a serviciilor de manevrã feroviarã pe liniile ferate industriale proprietate S.C.E.H. SA Petrosani.

Maximilian Gânju