Premierul României, Dacian Ciolos, a anuntat cã pânã la sfârsitul acestui an Guvernul va realiza un dispozitiv care sã sprijine în mod specific si direct zonele defavorizate, între care si Valea Jiului.

Vasile Dîncu, vicepremierul României, si Ionel Dancã, consilierul premierului Ciolos, au fost de douã ori în Valea Jiului unde au discutat cu primarii. În urma discutiilor s-au desprins câteva concluzii, urmând ca acestea sã fie transpuse în strategii clare.

„Dezvoltarea investitiilor, pe de altã parte, e important ca ea sã fie integratã teritorial, nu este suficient de acum înainte din punctul nostru de vedere pentru a vorbi de o dezvoltare echilibratã a tãrii sã vorbim doar de cresterea investitiilor, ci si de unde crestem investitiile, cum echilibrãm din punct de vedere teritorial si din punct de vedere sectorial orientarea acestor investitii. E important sã concentrãm investitiile si în zonele care în mod natural atrag mai putin investitii si datoritã calificãrii fortei de muncã sau datoritã infrastructurii. Si aici ne-am dat ca obiectiv si, pânã la sfârsitul anului vom veni cu un dispozitiv care sã sprijine în mod specific astfel de zone mai putin favorizate, cum ar fi Valea Jiului sau zona Muntilor Apuseni sau regiunea Moldovei unde dorim sã canalizãm în mod integrat atât finantãri nationale, cât si finantãri europene pentru a finanta proiecte  de dezvoltare”, a spus Dacian Ciolos, premierul României.

Memorandumul care cuprinde solutiile pentru Valea Jiului urmeazã a fi supus dezbaterii si aprobãrii Guvernului si prezentat opiniei publice de premierul dacian Ciolos.

Monika BACIU