Vor sau nu sã lucreze locuitorii Vãii Jiului? Întrebarea a iscat o dezbatere amplã pe retelele de socializare. De la zilele orasului Petrila s-a ajuns la lipsa locurilor de muncã.

Sunt cetãteni care îi acuzã pe edilii petrileni cã nu faciliteazã dezvoltarea de locuri de muncã. Numai cã angajatorii au o altã perspectivã. Acestia se plâng cã nu gãsesc fortã de muncã.

“Am 20 de locuri de muncã în oras în momentul ãsta de ce nu vor sã se angajeze? Oare. Caut 10 electricieni, douã femei de serviciu, muncitori pentru termopane. Astept sã fiu contactat sã vãd câti binevoitori sunt”,  scria Dorin Curtean, viceprimarul orasului Petrila pe pagina sa de socializare. Alti doi angajatori din Petrila se plâng de aceeasi problemã. Nu gãsesc personal. “Caut ospãtar la Restaurantul Number One de douã luni de zile. Oare de ce nu vine nimeni?”, scrie în replicã reprezentantul unui local din Petrila. “Avem nevoie de doi oameni la atelier… oare unde sunt? Câte anunturi sã mai dãm? Ce sã mai facem ?!?!”,  scrie un alt potential angajator.

Pãrerile au curs pe marginea acestui subiect, sensibil pentru întreaga Vale a Jiului. Fiecare internaut a gãsit câte o explicatie pentru dezinteresul unora fatã de locurile de muncã disponibile în localitate. De cealaltã parte, unii acuzã angajatorii de faptul cã oferã salarii mult prea mici. Mai mult, nici în momentul în care Agentia Judeteanã pentru Ocuparea Fortei de Muncã organizeazã bursa locurilor de muncã, numãrul doritorilor nu este ridicat.

Monika BACIU