Domnul senator Haralambie VOCHITOIU s-a întâlnit, luni, cu ministrul Energiei, Victor GRIGORESCU, pentru a clarifica problema stringentã a agentului termic în judetul Hunedoara.

„Si eu sunt politician si uzez de declaratiile politice, dar când acestea sunt arse în cazanele de la termocentralã sar ca ars. Am responsabilitatea votului primit de la acei hunedoreni care au avut încredere în mine si nu pot sta sã astept sã treacã alegerile pentru a rãsufla usurat. Lucrez cu mandatul pe masã. Am spus, sãptãmâna trecutã, la Deva, cã reprezentantii administratiilor locale nu pot conduce din birouri. Si trebuie sã se opreascã din ipocrizie. Mi s-a mai confirmat o datã, ieri (luni – n.a.) cã bani existã, dar nu îi cere nimeni, nu prezintã nimeni documentatia necesarã. Nu vine Muntele la Mahomed sã ne fie clar. Domnul ministru Victor GRIGORESCU m-a asigurat cã va fi cãrbune în aceastã iarnã pentru asigurarea agentului termic. Primarii fac apeluri alarmante la debransare si la identificarea solutiilor alternative pentru a masca incompetenta administrativã. Vina pentru tot dezastrul pleacã din întepenirea autoritãtilor locale si minciunile cu care sunt încãlziti hunedorenii”, a declarat domnul senator Haralambie VOCHITOIU.

La sfârsitul sãptãmânii trecute, senatorul VOCHITOIU a sustinut la Deva o conferintã de presã la sediul organizatiei judetene PMP Hunedoara, în cadrul cãreia a tratat tocmai subiectul cu privire la situatia Complexului Energetic Hunedoara. Cei din conducerea CEH sunt asteptati la Ministerul Dezvoltãrii Regionale sau la Ministerul Energiei, pentru a depune proiecte în vederea accesãrii de fonduri europene. Accesarea banilor europeni reprezintã singura modalitate prin care mai poate fi sprijinit în continuare, chiar dacã nu în mod direct, extractia de cãrbune si functionarea termocentralelor de la Mintia si Paroseni.