Tânãrul care a siluit o femeie mãritatã în urmã cu trei ani, este la un pas de a iesi din închisoare. Recidivistul a primit o pedeapsã de cinci ani si trei luni din care a executat mai bine de jumãtate.

Ioan Orlando Suceveanu (22 de ani) a cerut zilele trecute sã fie liberat conditionat dupã ce a stat trei ani în puscãrie pentru cã a violat, în aprilie 2013, o tânãrã din municipiul Petrosani. Cererea a fost înaintatã Judecãtoriei Deva, iar judecãtorii au decis sã o respingã însã solutia nu este una definitivã. Astfel, Ioan Orlando Suceveanu a fãcut contestatie si urmeazã ca Tribunalul Hunedoara sã decidã dacã recidivistul s-a îndreptat si poate fi lãsat liber înainte de termen. Bãrbatul este o mai veche cunostintã a politistilor si a ajuns la Bârcea Mare dupã ce a urmãrit o tânãrã, de 24 de ani, care venea dintr-un cãtun al Petrosaniului. În apropiere de un pod de peste Jiul de Est, femeia a coborât sã-si spele pantofii de noroi si s-a trezit cu individul care a lovit-o si apoi a obligat-o sã întretinã relatii sexuale cu el. Ioan Orlando Suceveanu nu s-a multumit si i-a luat tinerei de pe deget un inel din aur, o verighetã si toti banii pe care îi avea la ea, adicã 110  lei. La insistentele femeii, individul i-a înapoiat, totusi, verigheta. A fost prins la câteva ore dupã comiterea faptei si la perchezitia corporalã au fost gãsite si bunurile furate de la victimã.

Pe de altã parte, Suceveanu este executat silit de cãtre Spitalul de Urgentã Petrosani tocmai pentru fapta din 2013, pentru cã victima a avut nevoie de îngrijiri medicale iar instanta l-a obligat sã-i achite cheltuielile cu spitalizarea.

Maximilian Gânju