Unul dintre cei mai titrati barmani din România, Dorin Simo este din Petrosani si, pentru cã a ajuns în top în acest domeniu, a fost invitat sã tinã o demonstratie la Budapesta.

Va pleca luna viitoare acolo si le va vorbi maghiarilor despre Valea Jiului, despre felul în care el a rãzbit, dupã ce a fost miner si va promova zona noastrã, pentru cã va face bãuturi cu ingrediente culese si macerate de pe muntii din apropiere. Dorin a muncit mult în acest domeniu, si-a fãcut un nume si acum va încerca sã arate peste hotare cine sunt locuitorii din Vale.

„M-au invitat pe 11 octombrie la Butique bar în Budapesta, pentru a promova zona. Au rãmas plãcut surpinsi, când ne-am întâlnit la World Class în varã, pentru cã nu au crezut la peste 40 de ani poti sã faci si altceva. Iesirea mea din subteran la luminã cu rezultate bune, a fost o ascensiune si vreau sã mã duc sã fac o figurã foarte bunã si vreau ca tinerii din Budapesta sã afle lucruri bune depsre noi, cei din zonã”, a spus Dorin Simo, barman, fost miner, actualmente barman de top în România. Dorin va face spectacol acolo si va prepara bãuturi cum numai el le-a gândit la toate concursurile la care a participat pânã acum. „În prima parte a prezentãrii mele, o sã vorbesc despre cele 6 reguli, care stau la baza succesului si prima spune sã avem încredere în noi însine si sã depãsim orice barierã legal, iar în partea a doua, dupã ora 20,00 o sã le prepar cam toate bãuturile pe care le-am preparat pentru Olanda. O sã folosesc îngrediente de la noi din zonã so, în premierã, am sã fac un preparat pe carne de mistret”, spune barmanul din Petrosani.

Barman cu stil si imaginatie, Dorin Simo a mai punctat un eveniment în Olanda, iar un altul la Cluj, acolo unde a participat la un fel de Liga Campionilor în ceea ce priveste meseria de barman. La Roterdam a creat ideea unui pahar autentic românesc, inspirat de Brîncusi, iar la Cluj a dus subteranul din Petrila, la suprafatã, cu bujori de munte si inspiratie cât cuprinde.

Diana Mitrache