Un barman la Budapesta, vorbeste despre Valea Jiului

Unul dintre cei mai titrati barmani din România, Dorin Simo este din Petrosani si, pentru cã a ajuns în top în acest domeniu, a fost invitat sã tinã o demonstratie la Budapesta.

Va pleca luna viitoare acolo si le va vorbi maghiarilor despre Valea Jiului, despre felul în care el a rãzbit, dupã ce a fost miner si va promova zona noastrã, pentru cã va face bãuturi cu ingrediente culese si macerate de pe muntii din apropiere. Dorin a muncit mult în acest domeniu, si-a fãcut un nume si acum va încerca sã arate peste hotare cine sunt locuitorii din Vale.

„M-au invitat pe 11 octombrie la Butique bar în Budapesta, pentru a promova zona. Au rãmas plãcut surpinsi, când ne-am întâlnit la World Class în varã, pentru cã nu au crezut la peste 40 de ani poti sã faci si altceva. Iesirea mea din subteran la luminã cu rezultate bune, a fost o ascensiune si vreau sã mã duc sã fac o figurã foarte bunã si vreau ca tinerii din Budapesta sã afle lucruri bune depsre noi, cei din zonã”, a spus Dorin Simo, barman, fost miner, actualmente barman de top în România. Dorin va face spectacol acolo si va prepara bãuturi cum numai el le-a gândit la toate concursurile la care a participat pânã acum. „În prima parte a prezentãrii mele, o sã vorbesc despre cele 6 reguli, care stau la baza succesului si prima spune sã avem încredere în noi însine si sã depãsim orice barierã legal, iar în partea a doua, dupã ora 20,00 o sã le prepar cam toate bãuturile pe care le-am preparat pentru Olanda. O sã folosesc îngrediente de la noi din zonã so, în premierã, am sã fac un preparat pe carne de mistret”, spune barmanul din Petrosani.

Barman cu stil si imaginatie, Dorin Simo a mai punctat un eveniment în Olanda, iar un altul la Cluj, acolo unde a participat la un fel de Liga Campionilor în ceea ce priveste meseria de barman. La Roterdam a creat ideea unui pahar autentic românesc, inspirat de Brîncusi, iar la Cluj a dus subteranul din Petrila, la suprafatã, cu bujori de munte si inspiratie cât cuprinde.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *