Proiectul prevede construirea unei retele de canalizare în statiunea turisticã din vestul Vãii Jiului, finantarea fiind asiguratã de la bugetul Consiliului Judetean Hunedoara, iar lucrãrile vor demara de astãzi.

”Începe efectiv lucrarea la canalizarea interioarã din statiune. Canalizarea din Straja pânã în municipiul Lupeni va fi realizatã cu bani de la Consiliul Judetean Hunedoara si Consiliul Local Lupeni”, a declarat Costel Avram, directorul general al  Apa Serv Valea Jiului. Circa 2,5 milioane sunt alocati din bugetul CJ Hunedoara si vor merge cãtre tronsonul 1 al obiectivului de investitii ”Colector menajer Statiunea Turisticã Straja-Lupeni, acest tronson urmând a fi inclus de ApaServ Valea Jiului pe lista de investitii aferentã anului 2016. Operatorul de apã din Valea Jiului a realizat un studiu de fezabilitate pentru a vedea ce presupune realizarea canalizãrii în Straja iar investitia a fost divizatã în douã tronsoane.

Tronsonul 1, care este finantat de Consiliul Judetean Hunedoara, cuprinde preluarea apelor uzate din toate ramificatiile statiunii printr-o conductã colectoare de polietilenã de înaltã densitate, cu diametrul de 200 mm, racordatã la conducta tronsonului 2. Tronsonul 2 de canalizare are o valoare estimatã de 1.742.813 lei, cu TVA si va fi finantat din bugetul municipiului Lupeni. Cabanele din Statiunea Straja au doar fose septice care nu fac fatã miilor de turisti înregistrati în sezonul de schi.

Maximilian Gânju