Fonduri pentru reabilitarea sistemului de termoficare?

Senatorul PMP, Haralambie Vochitoiu îi solicitã ministrului Energiei rãspunsuri vizavi e problema termoficãrii în Valea Jiului si Deva.

Haralambie Vochitoiu este de pãrere cã drepturile constitutionale ale cetãtenilor din cele douã zone sunt cãlcate în picioare. „Domnule ministru, vã rãg sã îmi comunicati dacã existã posibilitatea accesãrii de fonduri pentru reabilitarea retelelor de termoficare astfel încât sistemul de termoficare îmbãtrânit si costisitor sã poatã fi adus la parametrii optimi de functionare. În caz contrar, vã solicit sã-mi comunicati dcã ati identificat vreun program guvernamental care sã asigure drepturile constitutionale ale cetãtenilor din judetul Hunedoara si care sã respecte totodatã aplicarea pachetului legislativ care reglementeazã aceastã problematicã”, aratã senatorul PMP, Haralambie Vochitoiu, în interpelarea adresatã ministrului Energiei.

Haralambie Vochitoiu mai subliniazã cã “locuitorii din judetul Hunedoara, racordatI la sistemul centralizat de termoficare, se aflã în pericolul imminent de a rãmâne-în perioada iernii- fãrã agent termic în locuinte”. Numai cã si o decizie a instantei ar putea lãsa abonatii sistemului de termoficare în frig. La finele acestei luni se judecã un proces în care termocentrala de la Paroseni contestã o decizie de suspendare a activãtii emisã de Garda de Mediu.

Monika BACIU

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.