Colegiul Tehnic Mihai Viteazu din Vulcan si-a adaptat oferta educationalã în functie de cerintele elevilor. Conducerea unitãtii de învãtãmânt a constatat cã în ciuda faptului cã pe piata muncii din Valea Jiului nu existã suficienti electricieni, specializarea aceasta nu este cãutatã în rândul elevilor.

“Mereu avem greutãti la clasa de electric, desi am prospectat piata si sunt foarte putini electricieni. La scoala profesionalã avem cele douã meserii consecrate la noi, de mecanic auto si textile fiindcã avem cel mai modern atelier-scoalã, iar la Auto avem si elevator, astfel copiii pot sã vadã exact ceea ce se întâmplã într-un atelier auto”, a declarat Malvine Socaci, director Colegiul Tehnic Mihai Viteazu din Vulcan.

Reprezentantii insitutiei de învãtãmânt nu renuntã însã la specializãrile consacrate.  “Avem o dotare, nu sunt multe licee din România care au o astfel de dotare. Din 2010 de când am fost numitã director, în fiecare an am avut o altã autorizare si o altã acreditare fiindcã constatasem cã scoala pierduse foarte multe acreditãri si de aceea fãcând un sondaj de ce pleacã elevii la alte licee, am constatat cã acestea aveau alte specializãri. Avem mate-info intensiv englezã care si-a mentinut standardul foarte ridicat, foarte cãutate sunt clasele de filologie, este  al doilea an în care avem specializarea de stiinte, anul acesta debutãm cu o nouã specializare, comert, foarte atractivã este si cea de electronicã-automatizãri si foarte multi absolventi ai liceului sunt la Politehnicã la Cluj. De asemenea suntem putinele licee din zonã care avem specializarea de proiectant CAD si alternãm. Avem transporturi într-un an, iar într-un an mecanic CAD. Încercãm sã mergem cu ceea ce cer pãrintii si copiii”, a mai subliniat sursa citatã.

Situatia este similarã la toate unitãtile de învãtãmânt din Valea Jiului, iar acestea îsi adapteazã oferta în concordantã cu cerintele si nevoile elevilor.

Monika BACIU