Miercuri a fost ultima zi de depunere a ofertelor pentru canalizarea din Straja si de joi dimineatã vor începe evaluãrile proiectelor, asa încât societatea care distribuie apa si se ocupã de canalizarea Vãii Jiului sã înceapã lucrãrile în Straja.

Acestea vor demara de sãptãmâna viitoare, când în statiune se va demara proiectul prin care va fi realizatã canalizarea tuturor cabanelor. Este unul dintre cele mai importante proiecte ce se va desfãsura în acest loc, pentru cã o statiune de talia celei din Lupeni nu mai putea sã continue cu fose septice. „Luni la ora 11,00 vã invit în Straja, unde societatea SC Apa Serv va demara lucrãrile efectiv la canalizarea din Straja, cea interioarã din statiune. Cea din Straja pânã în municipiul Lupeni va fi fãcutã cu bani de la Consiliul Judetean si de la primãria Lupeni”, a declarat Costel Avram, director general SC Apa Serv VJ.

Statiunile de munte din Valea Jiului au fost construite fãrã sã se tinã cont de posibilitatea de a avea canalizare, iar acum, cel putin în Straja, acest aspect va fi rezolvat. Fiecare cabanier avea de suferit din lipsa canalizãrii, pentru cã toate locatiile din munte au si acum fose septice, ce vara sunt vidanjate.

Diana Mitrache