„Canalizarea NU este cosul tãu de gunoi”

Au gãsit animale moarte, saltele si tot felul de obiecte din gospodãrie aruncate în canalizarea Vãii Jiului, motiv pentru care reprezentantii Apa Serv au demarat o campanie de informare a cetãtenilor.

Startul s-a dat la statia de epurare de la Dãnutoni, acolo unde reprezentantii societãtii de apã si canalizare au fãcut o demonstratie despre ceea ce înseamnã curãtarea apelor reziduale.

„Statistic, numai  în primul semestru al anului 2016, s-au înregistrat un numãr de 738 de lucrãri la sistemul de canalizare, dintre 678 au fost pentru desfundarea si curãtarea acestuia. Am tras concluzia, în urma analizelor pe care le-am efectuat, cã este necesarã constientizarea cetãtenilor privind folosirea corectã si responsabilã a sistemului de canalizare si, începând de azi, (n.r miercuri 14 septembrie), Apa Serv Valea Jiului demareazã o amplã campanie de  constientizare, pe care noi am intitulat-o sugestiv „Canalizarea NU este cosul tãu de gunoi!””, a spus Costel Avram, directorul SC Apa Serv Valea Jiului.

Campania se va derula la nivelul Vãii Jiului, pentru a le arãta locuitorilor din aceastã zonã ce nu au voie sã arunce în toaletã. Asta, pentru cã an de an, surprizele de la statia Dãnutoni sunt uriase si nici nu vã imaginati ce se poate arunca la WC, motiv pentru care si primarii vor fi atrasi în aceastã campanie. „Chiar în ultimele douã sãptãmâni am avut si noi actiuni de decolmatare a canalizãrilor si a subsolurilor si am vãzut cã ne confruntãm cu mari probleme la acest capitol. Sper ca dupã aceastã campanie, lumea sã fie mai pregãtitã, informatã si sã nu mai avem pe viitor probleme în acest sens”, a adãugat si Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa.

Si Consiliul Judetean Hunedoara se va implica, pentru cã problemele de mediu ne ajung din urmã. „Ceea ce înseamnã protectia mediului si modalitatea de abordare a acestui subiect este deosebit de sensibilã, pentru cã normele în privinta mediului sunt deosebit de normale pentru ceea ce însemanã grija si modul în care trebuie sã avem o relatie cu mediul. Orice activitate umanã, genereazã o perturbare a mediului, inclusiv cresterea alninelor, dar important e ca ceea ce rezultã sã se încadreze în ceea ce înseamnã normative acceptabile pentru relatia om- mediu”, a afirmat Mircea Bobora, vicepresedinte CJ Hunedoara.

Statia de la Dãnutoni riscã, în acest ritm, sã se transforme în depozit de gunoi menajer, iar cei care licreazã la epurarea apelor vorbesc despre activitatea sustinutã pe care o desfãsoarã, ca sã curete apele folosite de cei din Valea Jiului.

Totusi, campania de informare va avea scopul de a le arãta oamenilor ce nu pot sã arunce în canalizare, ca sã pãstrãm mediul curat.

Diana Mitrache

One thought on “„Canalizarea NU este cosul tãu de gunoi”

  • 15 septembrie 2016 at 13:10
    Permalink

    Dar nici raurile nu sunt proprietatea personala a lui Avram.Contruieste o microhidrocentrala pe banii oamenilor,distruge ‘mediul” si vine acum si spune ca nu mai are ce face cu MHC-ul pentru ca nu mai are cui vinde curent.Vine acum sa ofere lectii de protectie a mediului.Sa nu mai vorbim de imprumuturile facute pentru proiectari care nu au nici o finalitate si pentru care la fel vor platii oamenii Vaii Jiului o viata intreaga prin scumpiri de tarife si taxe.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *