Operatiune riscantã finalizatã cu succes de pompierii din Petrosani

Trei cai au fost salvati de la moarte de echipele de pompieri din cadrul Detasamentului Petrosani, în urma unei operatiuni contracronometru. Animalele au fost înghitite de  halda de cenusã a Termocentralei Paroseni.

Cele trei exemplare, deosebit de frumoase, apartin unui ONG din municipiul Vulcan care are un parc de cãlãrie si oferã, printre altele, sedinte de hipoterapie pentru copiii cu sindromul Down ori alte afectiuni. Caii au scãpat din stabiliment si au ajuns sã pascã pe marginea haldei de cenusã de la Coroiesti a Termocentralei Paroseni, unde s-au afundat si riscau sã moarã sufocate. Îngrijitorii i-au descoperit afundati în mâlul haldei si si-au dat seama cã nu au nici o sansã de a-i scoate la timp. Acestia au cerut ajutor pompierilor din cadrul Detasamentului Petrosani, militarii reusind sã salveze cabalinele.

”Interventia a fost destul de dificilã dat fiind faptul cã animalele se afundau în mâlul dens iar accesul la ele a fost extrem de dificil. Colegii mei, care au intervenit la solicitare, au reusit sã lege caii cu furtunele de pe autospecialele interventie si sã-i tragã afarã din halda de cenusã înainte de a se sufoca. A fost o misiune contracronometru, dar finalizatã cu succes”, a declarat comandantul Detasamentului de Pompieri Petrosani, Lt.col. Adrian Avram. Si reprezentantii au rãsuflat usurati dupã ce au constatat cã exemplarele sunt nevãtãmate.

Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.