Proprietarii ale cãror animale au fost lãsate la pãscut pe domeniul public al municipiului Lupeni vor fi executati silit. În primã fazã acestia au fost avertizati sã nu lase libere animalele, iar apoi au fost amendati pentru nerespectarea regulilor. Pentru cã nu si-au plãtit amenzile, proprietarii de animale vor fi executati silit.

“Am ajuns sã ducem o adevãratã luptã cu cei care nu înteleg cã animalele trebuie ingrijite si tinute în curte nu libere prin oras. Cu totii iubim animalele, dar trebuie sã si demonstrãm asta având grijã cu adevãrat de ele. Este adevãrat cã vãcutele care tulburã de ceva vreme linistea locuitorilor municipiului Lupeni sunt frumoase, dar proprietarii lor vor fi amendati si obligati sã plãteascã aceste amenzi, pânã înteleg cã trebuie sã respecte atât locuitorii municipiului nostru cât si animalele în sine, prezenta animalelor libere prin oras constituie un pericol atât pentru cetãteni cât si pentru animale. Întrucât proprietarii acestor animale nu au înteles cã unde este lege nu este tocmealã si nu au achitat amenzile primite pentru nerespectarea legii, am trecut la executarea silitã pentru recuperarea debitelor inregistrate din amenzi, mergând pânã la popriri pe veniturile înregistrate”, a declarat Cristian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni

De la preluarea mandatului primarul Cristian Resmeritã a început derularea proiectului de modernizare a municipiului Lupeni, înafara lucrãrilor edilitare menite sã înfrumuseteze localitatea, administratia localã a demarat si o serie de actiuni îndreptate împotriva celor care nu respectã legea. Au fost demolate o serie de constructii ridicate ilegal pe teritoriul localitãtii si au fost amendati în mod repetat proprietarii de animale lãsate sã circule libere prin oras.

Actiunile intreprinse pentru a-i determina pe proprietarii de animale sã respecte cetãtenii orasului si eforturile fãcute de autoritãti pentru confortul acestora, finalizate cu amenzi au fost atent monitorizate, astfel încât amenzile sã fie si încasate.

Monika BACIU