Zeci de polemici s-au iscat pe tema sensului giratoriu din centrul municipiului Petrosani, care a înlocuit semafoarele si administratia localã a fost transantã: nu se va renunta la aceastã idee.

O spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi, care a recunoscut, însã, cã va muta una dintre trecerile de pietoni ce încurcã traficul acum. „Vom scoate încã douã elemente din acelea de plastic, ca sã micsorãm din diametrul sensului giratoriu si vom muta trecerea de pietoni, care este pe str. Nicolae Bãlcescu, mai jos cu vreo 5 sau 6 m. Deocamdatã rãmân acolo, dar cred cã le vom muta si pe celelalte douã treceri de pietoni, ca sã nu mai blocãm sensul giratoriu, când trec pietonii”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Desi artera principalã este îngustatã în zona sensului giratoriu nou, primarul spune cã nu va putea sã modifice trotuarele în acel loc, din cauzã cã nu se pot aduce modificãri lucrãrilor ce au fost executate pe bani europeni. „Numai de anul viitor, pentru cã încã nu a expirat perioada în care nu avem voie sã intervenim la lucrãrile fãcute pe fonduri europene”, a mai spus Iacob Ridzi.

Constructia nou-apãrutã în centrul Petrosaniului a iscat vii controverse între participantii la trafic, care au motivat cã artera se îngusteazã prea mult, iar pietonii care trec încurcã soferii, care, la rândul lor, sunt nevoiti sã frâneze, formând cozi în sensul giratoriu.

Diana Mitrache