De-a lungul a peste 100 de ani de fotbal în Valea Jiului, mai multe echipe  – Jiul Petrosani, Minerul Lupeni, A.S. Paroseni Vulcan, Minerul (C.S) Aninoasa – au avut prezente în esalonul secund. Vã prezentãm periodic, în paralel cu actualul campionat, câte un moment din campionatele cu divizionarele „B” din Valea Jiului.

Ed. 1978-1988

CU O … GLORIE DE ALTÃDATÃ

În etapa a 5-a (27 sep. 1987), A.S. Paroseni Vulcan juca acasã cu titrata Gloria Bistrita, echipã cu Tãtãran, Bagiu, Hurloi, Soare, Nae Manea, nume grele la acea vreme. Când Gelu Bârsan a deschis scorul în min. 2, toatã lumea credea cã va fi un galop de sãnãtate. Pânã la urmã a fost 1-1 ( a egalat Costin în min. 74) si a rãmas 1-1. Dar ce meci, între douã echipe acum dispãrute… Echipe din Valea Jiului care altãdatã jucau cu Steaua, Dinamo, „U” Cluj, A.S.A. Tg. Mures, la acest nivel.

Remember / Cupa României

ATUNCI CÂND STIINTA AJUNGEA ÎN  „SFERTURI”…

14-1

În editia de campionat 1972-1973, Stiinta Petrosani (actuala Universitatea) elimmina în 16-imile Cupei României pe A.S.A Tg. Mures, scor 2-1 (ambele goluri marcate de Tr. Stefan). Cinci luni mai târziu Stiinta întâlnea la Sibiu (30 mai 1973) pe Steau lui Hãlmãgeanu, Litã Dumitru, Vigu, Pantea, Gigi Tãtaru, Costicã Stefãnescu. Net superioarã, Steaua va învinge cu 4-1 golul petrosenenilor fiind marcat de Alexandroni în minutul 88 din penalty. Dar era Steaua! Astãzi urmasii Stiintei (Boghescu, Nãdãsan, Zãvãlas, Burnete, Grizea, S. Rusu, David, Gruia, Tr. Stefan, Faur, Bâtea, Alexandroni) joacã la Pui…

Genu TUTU