Sedinta festiva la Consiliul Judetean Hunedoara unde marti au fost investiti in functie noii consilieri din legislatura 2012 – 2016. Cu aceasta  ocazie, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, a fost investi oficial, in functie si au fost alesi cei doi vicepresedinti.

Fara nicio supriza, Ioan Rus (PSD) si Tiberiu Balint (PNL) sunt noii vicepresedinti ai Consiliului Judetean Hunedoara. Rus a fost desemnat cu 27 de voturi pentru si 5 impotriva, iar Balint a avut 26 de voturi favorabile si 6 impotriva.  La sedinta de marti, presedintele CJ Hunedoara, Mircea Ioan Molot, a fost investit oficial in functie, dupa ce a castigat alegerile din 10 iunie. Investirea in functie a presedintelui CJ Hunedoara a avut loc in prezenta presedintelui Tribunalului Hunedoara, Livia Sturza, a prefectului Sorin Vasilescu si a episcopului Devei si Hunedoarei PS Gurie.

„Vreau sa-i asigur pe toti care m-au votat, dar si pe cei care nu m-au votat, ca nu ma voi abate de la directiile pe care le-am stabilit in toti acesti ani. Vom avea proiecte prioritare, cum sunt investitiile in sanatate, pentru populatia judetului. De asemenea, vom continua proiecte incepute in mandatul trecut, dar vom da startul si pentru altele noi”, a declarat presedintele CJ Hunedoara. Unul dintre proiectele importante avute in vedere se refera la rezolvarea problemei cainilor fara stapan in judetul Hunedoara, astfel incat peste doi ani de zile acestia sa nu mai reprezinte un pericol pentru oameni. De asemenea, Molot a vorbit si despre proiectele privind protectia si asigurarea unui mediu curat, continuarea programelor de introducere a apei potabile si a canalizarii, dar si a celor de reabilitare a infrastructurii rutiere in localitatile judetului.  „In mandatul trecut, judetul Hunedoara s-a situat pe locul al doilea, in tara, in ceea ce priveste atragerea fondurilor europene nerambursabile. Este important sa continuam atragerea de fonduri UE pentru a putea proiectele de investitii pe care ni le-am propus in judet”, a completat presedintele CJ Hunedoara.

Carmen Cosman