Mama care si-a ucis bebelusul si apoi l-a aruncat în Jiul de Vest, aflatã în prezent dupã gratii, este executatã silit din cauza datoriilor.

Magistratii Judecãtoriei Petrosani au decis cã atât Andreea Simona Papp cât si sotul acesteia sã intre pe mâna unui executor judecãtoresc pentru recuperarea datoriilor, iar procedura de executare silitã urmeazã sã se desfãsoare pânã la stingerea creantei. Simona Andreea Papp este acuzatã si judecatã pentru omor calificat, dupã ce si-a ucis bebelusul imediat dupã nastere si i-a aruncat trupul pe malul Jiului de Vest, în municipiul Lupeni. Tânãra mai are doi copii si a are mâine un nou termen la Tribunalul Hunedoara. Papp a solicitat eliberarea din arest si a cerut o expertizã psihiatricã, însã cum la instantã nu au ajuns rezultatele medicilor, cererea i-a fost respinsã. Pe de altã parte, o altã tânãrã de 30 de ani, asistentã medicalã, a fost eliberatã din arest preventiv dupã ce si-a ucis bebelusul. Arabela Saran si-a aruncat pruncul într-un tomberon de gunoi, imediat dupã ce l-a nãscut, iar fãtul a murit degerat. Aceasta a dus judecãtorilor Curtii de Apel Alba Iulia un raport al legistilor prin care aratã cã nu a avut discernãmânt la comiterea faptei, în baza acestui document eliberat de medicii timiseni fiind pusã în libertate de îndatã.

N-a scãpat însã de acuzatii si dosarul de omor aflat la Tribunalul Hunedoara. Procurorii Parchetului Hunedoara au cerut o contraexpertizã, dat fiind faptul cã aveau douã rapoarte ale legistilor care se bat cap în cap. Astfel, sarcina de a stabili care raport este corect revine specialistilor din cadrul comisiei superioare a INML Mina Minovici. Acest raport este asteaptat de judecãtori pe 22 septembrie a.c., când este un nou termen de judecatã în dosar.

Maximilian Gânju