În contextul începerii noului an scolar, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara a dispus luarea de mãsuri specifice în vederea asigurãrii unui climat de ordine si sigurantã publicã în incinta si zona adiacentã unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar.

Aproape 100 de politisti hunedoreni au actionat suplimentar, în zona grãdinitelor, a scolilor si liceelor, pentru ca deschiderea noului an scolar sã se desfãsoare în sigurantã. Potrivit reprezentantilor IPJ Hunedoara, s-a dispus ca patrulele de politie sã fie prezente în zona scolilor, fiecare unitate de învãtãmânt fiind inclusã în itinerariile de patrulare auto si pedestre ale politiei. De asemenea, la fiecare scoalã vor fi afisate datele de contact ale politistului de proximitate si ale celui responsabil cu educatia rutierã, pentru o mai bunã comunicare. Echipajele de politie vor fi prezente, zilnic, în zona intrãrilor în scoli, în intervalele orare în care se efectueazã intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor, o atentie deosebitã fiind acordatã unitãtilor de învãtãmânt din mediul rural.

“Pentru politistii hunedoreni, siguranta în scoli constituie o prioritate, motiv pentru care politistii, în parteneriat cu unitãtile de învãtãmânt, cu reprezentantii organizatiilor de pãrinti si cu autoritãtile publice cu atributii în domeniu, vor continua sã actioneze pentru îmbunãtãtirea sigurantei scolare”, spune Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt IPJ Hunedoara. Pentru prevenirea implicãrii copiilor în accidentele rutiere, Politia le recomandã pãrintilor sã-i învete pe cei mici:sã circule numai pe trotuare; sã nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje; sã traverseze numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestuia pe la coltul strãzilor si numai dupã ce s-au asigurat temeinic; sã nu se angajeze în traversarea cãilor rutiere în fugã, prin fata sau spatele autovehiculelor stationate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în statii.