Vreme excelentã, peste 400 de spectatori, atmosferã de sãrbãtoare pe bãtrâna arenã de la Lonea, de la debutul în noul campionat a celor de la Inter Petrila , ce coincide cu aniversarea a 95 de ani de fotbal a echipei.

Urmasii Parângului Lonea, s-au impus încã din start, conducând în fata unei candidate la titlu cu 2-0 în minutul 16! Dupã pauzã, D. Alexandru (min. 51) putea majora, dar executia sa cu capul, de la 5 m, nu gãseste tinta. Abia în min. 55 Suciu are o ocazie pentru oaspeti, dar Petrila apasã din nou pe acceleratie si duce scorul la 4-0. A fost o demostratie de fotbal a echipei gazdã, care îsi anuntã o serioasã candidaturã la locul 1.

Aniversare

95 de ani de fotbal la Petrila

Gazdele au marcat într-un mod laudativ împlinirea a 95 de ani (1921-2016) a înfiintãrii echipei de fotbal Inter Petrila (Parângul  Lonea), un merit deosebit avându-l Eugen Duma, presedintele clubului sportiv si Cosmin Negoi, presedintele sectiei de fotbal.

Au fost prezenti Vasile Jurca, fosti conducãtori ai grupãrii de pe Jiul de Est, dar deliciul întâlnirii a fost meciul de old boys, dintre “Alb” si “Albastrii”, douã echipe alcãtuite din veteranii celor care au evoluat în anii 1980-200 sub culorile petrilene. Scorul final a fost de 3-3, dupã ce “albii” au condus cu 3-0 prin golurile marcate de Kalai senior si S. Cretu (2), egalarea fiind reusitã de Pilea (2) si Lãzãroiu. Au jucat pentru “Albi”: Bubu, Nicu Preda, Terzã, Gottfert, Kalai senior, Nicu Ciobanu, Panduru, Dorin Curtean, Pusok si Oros, iar la “Albastrii” au trudit Svedak, Rico Cristea, Pilea, Nelu Gavriluti, Fl. Iordache, Axente, Sandu Popescu, B. Kertesz, Urs, Lãzãroiu, I. Androne, Siminiciuc.

13-2

În afara lor au mai fost prezenti fostul antrenor Ionut David, fostii presedinti Doru Ghiura, Cristi Buium, Florin Stan, Ilie Bãlãnescu, Mitu Rãscolean si jucãtorii Florin Stoica si Lelesan.

A fost o atmosferã relaxantã încheiatã cu depãnarea unor amintiri la un ceaun de bucate si un pahar de vorbã.

La multi ani, Inter!!!

Genu TUTU