Concedierile de la CEH aduc economii de 2 milioane de lei

Complexul Energetic Hunedoara face concedieri colective pentru a realiza economii. 12 septembrie este data la care sute de angajati ai Complexului Energetic Hunedoara vor intra în preaviz. Începând de astãzi (luni-n.r.), 809 persoane de la CEH numãrã zilele pânã la disponibilizare. Potrivit celor de la CEH, concedierea oamenilor duce la economii de douã milioane de lei lunar.

Comitetul de Coordonare pentru Activitatea Minierã s-a reunit, sub pentru a analiza criteriile care au stat la baza întocmirii listelor pentru disponibilizare. Secretarul de Stat Corina Popescu le-a cerut membrilor celor douã grupuri de lucru, Huilã, respectiv Lignit, sã prezinte un raport complet si sã facã o analizã continuã, în ceea ce priveste criteriile pe baza cãrora au fost întocmite listele de disponibilizãri în cadrul celor douã companii, Complexul Energetic Hunedoara, respectiv Complexul Energetic Oltenia.

„În Comitetul de Mine ne-am asumat niste mãsuri. Prima si cea mai importantã era restructurarea. S-a aprobat si numãrul angajati ce vor fi disponibilizati si a fost aprobatã Hotãrârea de Guvern pentru veniturile de completare. Asteptãrile noastre sunt acelea de a nu pierde forta de muncã implicatã direct în procesul de productie, ci de a încerca prin aceste disponibilizãri sã reducem presiunea pe costul de productie. As dori sã stiu care sunt principiile în baza cãrora se completeazã lista pentru disponibilizãri si care este structura personalului care merge pe aceastã listã. As vrea sã stiu si care este procentul între disponibilizãrile din partea minierã si cele din partea de energie electricã. Noi am aprobat modificarea Ordonantei 36/2013, am spus cã este bine pentru oamenii care se disponibilizeazã si mai au o perioadã scurtã pânã la pensie sã existe acest venit de completare, dar nu as vrea ca acest moment sã fie folosit ca oportunitate pentru unii de a pleca cu o sumã de bani din companie”, a declarat Secretarul de Stat Corina Popescu. Cosmin Chiuzan, directorul general al CEH, a subliniat cã au fost mai multe criterii, iar începând de astãzi 809 persoane sunt începând de astãzi în preaviz.

“Am selectat oameni din fiecare categorie, inclusiv dintre cei care mai au putin pânã la pensionare. Au fost mai multe criterii, unul dintre criterii fiind “la cerere”. În total, lista cuprinde 809 angajati care vor fi disponibilizati. Recunosc, sunt si oameni buni care vor pleca, sunt si din conducerea companiei si din mâna de lucru efectivã. Pe data de 12 septembrie începe preavizul, ultima zi de muncã va fi 7 octombrie, iar încetarea contractului individual de muncã va fi la data de 8 octombrie. În acest moment, Complexul Energetic Hunedoara are 5.883 de angajati” a declarat Cosmin Chiuzan, directorul CEH. Potrivit Virginiei Popescu, director financiar CEH, în urma acestui plan de disponibilizãri se va face o economie de 2 milioane de lei la fondul de salarii.

Monika BACIU

Advertisements

9 comentarii la „Concedierile de la CEH aduc economii de 2 milioane de lei

 • 11 septembrie 2016 la 22:02
  Permalink

  De ce nu au fost anuntati angajatii CEH de data la care se incepe preavizul? care e lista cu disponibilizatii, ce pensionabili sunt dati afara? Liderii de sindicat sunt niste tradatori care nu parasesc sistemul chiar daca indeplinesc conditii de pensionare.E o mare cacialma

 • 11 septembrie 2016 la 22:17
  Permalink

  cei care nu au indeplinit conditiile de pensionare si au fost trecuti in mod fortat pe listele de disponibilizare se pot adresa consiliului national pentru combaterea discriminarii si instantelor de judecata ( pentru ca la fiecare unitate miniera au ramas cel putin cate 6 sefi care au indeplinit de vreo 3 anisori conditiile de pensionare) si de care maria sa Chiuzan nu se poate desparti pentru ca nu mai este nimeni ca ei.cel mai bun exemplu este Petrescu de la Lonea unde acest impostor de inginer a reusit performanta sa inchida o unitate etalon. Bravo

 • 12 septembrie 2016 la 07:21
  Permalink

  Criteriile folosite au fost facute de cei care indeplinesc conditiile de pensionare, Stancu, Jujan etc., si binenteles ca au facut in asa fel ca unii care indeplinesc conditiile de pensie sa poata ramane in sistem, binenteles cei cu salarii grase, probabil ca cei din minister au aflat cate ceva si abia acuma intreaba ce criterii au folosit. Binenteles ca nu vor pleca cei cu conditiile de pensie.

 • 12 septembrie 2016 la 07:25
  Permalink

  Si la Lupeni sunt situatii de acest gen.Vancea Mihai un jmecher cu Nica Petre ,chiuzan, a adunat in noapte pe branzan si pe pop lavinia si i.au lau scos de pe liste pe futacu vances si au facut ilegalitati mari la mina lupeeni.i.au luat posturile de la doi maistri tineri ca sa ramana vancea.si fraierii de oameni aplauda ca maimutele.corina puopescu stie oare? Io fi spus chiuzan?

 • 12 septembrie 2016 la 08:33
  Permalink

  pupin—-isti si paltitori de bir ati fost si asa veti ramne,va meritati soarta……..

 • 12 septembrie 2016 la 12:16
  Permalink

  la vulcan nu aveti exemple?

 • 12 septembrie 2016 la 16:49
  Permalink

  Mare branza economia de 2 mil. pe luna cand pierderea e de 1 mil. pe zi. Efect ZERO.

 • 12 septembrie 2016 la 20:12
  Permalink

  daca pentru o economie de 2 mil pleaca 850 angajati , pentru cele 400 de milioane pierdere mai trebuie sa plece inca 170 000 angajati ai ceh, apoi firma o sa mearga pe profit …

 • 12 septembrie 2016 la 23:03
  Permalink

  Directorul Stancu nu se poate desp?r?i de CEH, profitul tarabei( marf? made in Germany)din secretariat se pare c? va acoperi o parte din datoriile companiei.Comitetul de Mine poate s? stea lini?tit, speciali?tii lucreaz? pentru noi……….

Comentariile sunt închise.