Tânãrul acuzat de agresarea unui politist a fost plasat în arest la domiciliu în urma deciziei magistratilor Judecãtoriei Petrosani. Daniel Ovidiu Plescan nu are voie sã ia legãtura cu politistul, cu martorii sau cu celãlalt învinuit din dosar, Roger Fociac.

Hotãrârea pronuntatã de instanta din Petrosani nu este una definitivã si poate fi atacatã de procurori în 48 de ore de la pronuntare, ceea ce încã nu s-a întâmplat.

Daniel Ovidiu Plescan a fost arestat la mijlocul lunii iulie a.c., în urma unui scandal provocat împreunã cu Roger Fociac, pe o terasã din centrul municipiului Petrosani. La aceeasi terasã se afla si angajatul Politiei Petrosani, aflat în timpul liber, pentru a lua masa. Plescan a scos un telefon mobil si a început sã-l filmeze pe omul legii, iar când acesta i-a cerut sã înceteze, s-a pornit scandalul. Politistul s-a ales cu mai multe rãni în urma confruntãrii si a ajuns la Spitalul de Urgentã Petrosani, unde a primit îngrijiri medicale dar nu a rãmas internat. Daniel Ovidiu Plescan a sustinut cã nu l-a agresat pe politist si chiar a încercat sã aplaneze scandalul. Fociac a fost pus si el sub acuzare, chiar dacã initial era martor în dosar.

Plescan a mai avut probleme cu legea si în prezent este judecat si pentru conducere fãrã permis. În plus, acesta are pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia si apelul prin care contestã sentinta cu suspendare a Tribunalului Hunedoara într-un dosar de proxenetism.

Maximilian Gânju