CEH riscã amendã dacã nu dã hranã minerilor

Pânã vineri au termen cei din conducerea Complexului Energetic Hunedoara sã treacã si sã accepte masa minerilor, conform legii.

Inspectorii ITM sunt cei care au dat ultimatum si asteaptã sã vadã în ce formã va semna administratia Contractul Colectiv de Muncã al minerilor, mai ales cã si medicul de medicina muncii a admis importanta unui supliment pentru categoriile care lucreazã în conditii speciale.

„Nu s-a mai dat acest drept care era în CCM si medicul de medicina muncii a specificat în scris cãtre CEH cã nu este obligatorie masa caldã, dar un supliment alimentar pentru cei care desfãsoarã muncã grea, trebuie acordat. Urmeazã ca oficialii CEH sã stabileascã si care sunt aceste categorii. Vrem sã vedem, dacã va fi semnat CCM, dacã va fi prins acest drept si, dacã va fi prins si nu se va acorda, este clar o abatere, pentru neresapectarea contractului. În conditiile în care rezultã cu claritate cã trebuie acordat si nu vor sã îl acorde, vom da sanctiune contraventionalã si vom stabili obligativitatea acordãrii ei”, a spus Ileana Bodea, sefa SSM din ITM Valea Jiului.

Minerii au rãmas fãrã masa caldã si s-au desfiintat bucãtãriile la unitãtile miniere, dar nici nu mai primesc vreun supliment alimentar, asa cum ar fi necesar, pentru cã desfãsoarã muncã grea. Legea 319, articolul 14, spune clar cã este necesar un aport caloric crescut pentru cei care fac efort, iar medicul de medicina muncii de la CEH a admis cã munca în subteran cere efort fizic si aport caloric crescut si, cu toate acestea, minerii nu au mai primit nimic de luni bune.

Diana Mitrache

6 comentarii la „CEH riscã amendã dacã nu dã hranã minerilor

 • 8 septembrie 2016 la 21:39
  Permalink

  astazi in jurul orei 9 au fost strinsi in sala de raport de catre director ,ingineri sefi si liderul paduraru ,toti cei care cu voia lor sau fara sunt trecuti pe listele de restructurare , oamenii au facut scanda deoarece nu e corect ca unii care nu au conditiile de pensionare sa plece iar sefii pensionabili ,directorul liderul paduraru sa ramana , o alta problema pe care au ridicato a fost ,cu privire la softul de la casa de pensi care nu merge ,iar dupa preaviz oamenii ramin fara bani ,nu au cu ce sa isi mai plateasca ratele sa intretina familiile, raspunsul sefilor pensionabili care raman ,a fost ca nu e problema lor, sa nu uitam ca mina lonea are cel mai prost an din istorie ,are un abataj inchis si da in jur de 300 to/zi ,iar conducerea CEH nu ia masuri . MOTIVUL ,PETRESCU A FOST SEFUl LUI CHIUZAN SI II E DATOR.

  Răspunde
 • 8 septembrie 2016 la 21:40
  Permalink

  cine ia comisionul ? spaga ,iar o sa se dea laturi pe bani grei ,dece nu se dau tichete de masa ?

  Răspunde
 • 9 septembrie 2016 la 09:07
  Permalink

  nu s-a abrogat aceasta lege inca?

  Răspunde
 • 9 septembrie 2016 la 09:07
  Permalink

  nu s-a abrogat aceasta lege inca?

  Răspunde
 • 9 septembrie 2016 la 10:51
  Permalink

  Masa calda a fost buna , gustoasa si foarte necesara dar multi lenesi (cam toti guralivi) care se odihnesc prin nise , statii trafo , …. si iesa mai repede din Mina nu aveau pofta de mancare .

  Răspunde
 • 10 septembrie 2016 la 22:18
  Permalink

  Ei si ce?Amenda e mai mica decat costul mesei.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.