Desi au datorii de zeci de mii de lei pe care ar vrea sa le acopere, edilii din Valea Jiului nu mai au nici macar cladiri neutilizate pe care sa le instraineze. Putine mai sunt activele care pot fi vandute catre potentiali investitori.

De exemplu, Primaria Uricani are datorii de aproximativ 500.000 de lei catre furnizori ori lucrari efectuate si nedecontate.

Suma ar putea fi acoperita prin vanzarea unor active, iar edilii de nici chiar au purtat discutii de principiu referitor la aceasta posibilitate. „Avem in vedere instrainarea fostului sediu administrativ si a atelierelor de la Mina Valea de Brazi, care a fost inchisa. Mai este cabana de la Campu lui Neag, care a apartinut tot exploatarii miniere si urmeaza sa preluam un bloc cu doua etaje care a apartinut pompierilor”, a declarat primarul orasului, Danut Buhaescu.

La Vulcan, in schimb, sunt datorii, dar nu mai sunt active ce pot fi scoase la vanzare, pentru ca au fost instrainate de mult. „Mai avem fostul bloc al unitatii miniere care a functionat in Vulcan, dar dorim sa-l reabilitam noi. Restul cladirilor disponibile au fost deja incredintate”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Nici al Petrila situatia nu este mai buna, iar debitele ce trebuie achitate sunt de peste 3.000.000 de lei. „Nu mai prea avem ce instraina, desi ar fi o solutie sa facem rost de bani la buget. Am facut un proiect de hotarare pentru vanzarea salii de sport, pe are am primit-o de al Compania Nationala a Huilei. Ne vom asocia cu o firma privata, care a reconditionat-o si ii vom pastra destinatia de sala de sport. Avem datorii fata de furnizori, la lucrarile efectuate sau la proiectele cu cofinantare”, a precizat primarul Ilie Paducel.

Carmen Cosman