Drumul spre Voineasa este aproape abandonat

Vara nu a fost prielnicã pentru cei care s-au angajat sã repare drumul spre Voineasa, iar drumarii spun acum cã asta s-a întâmplat din cauza celor de pe santier, care au bãtut pasul pe loc.

Asta va afecta mult turismul, mai ales cã ruta este extrem de folositã în perioadele de iarnã, când turistii vin prin Valea Jiului, pe Jiet, spre statiunea Transalpina. „Ne-am fi asteptat la mai mult, dar, din  pãcate, în momentul de fatã, noi nu mai avem mare control asupra activitãtii pe zonã, pentru cã este consultantã. Nu stim care a fost cauza, dar lucrãrile nu sunt în ritmul la care noi ne-am asteptat. Sãptãmâna viitoare este programatã o întâlnire, pentru cã noi am solicitat, la Gorj ca sã discutãm despre situatia de acolo. Drumul încã este santier”, a spus Ion Tudor, sef CNADR. Lucrãrile nu au înaintat aproape deloc si merg greu, iar toamna nu vor mai putea fi fãcute deloc lucrãri pe aceastã rutã, mai ales cã la altitudine mare vine iarna foarte repede. Totusi, lucrãrile nu au fost executate nici în zona mai joasã la timp.Artera rutierã a fost extrem de afectatã în perioadele de inundatii, când apa a muscat pur si simplu din asfalt, însã, nici acele zone, spun drumarii, nu au fost bine reabilitate, asa încât sãptãmâna viitoare se va discuta la Gorj planul de redresare pentru urmãtoarea perioadã.

Turistii, însã, nu vor avea nici în acest an un drum pe care sã îl poatã folosi, fãrã sã aibã nevoie de masini 4×4.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Drumul spre Voineasa este aproape abandonat

  • 9 septembrie 2016 la 01:25
    Permalink

    Cardasie,drumarii si firma care se ocupa de acel drum.Milioane de lei aruncate pe apa sambetei.Astia trebuie inchisi la bulau pentru multi ani.Dar cine sa o faca? Statul? Sa fim seriosi.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.