Pensia a XXIII-a

PMP dã pensionarilor pensia a XXIII-a. Partidul Miscarea Popularã, cel putin numai filiala Hunedoara, vine cu o initiativã care sigur îi va bucura pe pensionari. Acestia ar putea beneficia de pensia cu numãrul XXIII.

Cel putin asa stã scris pe un banner afisat la sediul PMP Petrosani. Pensionarii însã nu au motive de bucurie pentru cã pe banner s-a strecurat o gresealã.

“Trebuie sã scãdem din pretul celui care a fãcut banner-ul. Este voba de a XIII-a pensie”, a spus Haralambie Vochitoiu, presedintele PMP Hunedoara.

Pe de altã parte, într-o notã de amuzament, presedintele PMP Aninoasa a subliniat cã pensia a XXIII-a ar urma sã fie plãtitã înainte de moarte.

“Dacã mã uitam observam. Asta e înainte de moarte”, a spus pe un ton amuzat Ilie Botgros. Pensia a XIII-a este o initiativã a unor parlamentari care vor sã acorde aceastã facilitate pensionarilor. De acest drept ar urma sã beneficieze pensionarii care au drept de pesnie la un nivel sub salariul mediu brut, iar cea de-a 13-a pensie va fi acordatã la cerere. Cuantumul pensiei ar urma sã fie, potrivit proiectului de lege, la nivelul unui salariu minim brut.

Intiativa apartine unui grup de 34 de parlamentari de la PSD si UNPR (partid care a fost absorbit de PMP). Proiectul prevede acordarea anual, la cerere, a celei de-a 13-a pensie pentru persoanele cu o pensie sub nivelul salariului mediu brut pe economie si care nu realizeazã alte venituri. Proiectul a fost respins de Senat si va intra în dezbaterea Camerei Deputatilor, ca for decizional.

Monika BACIU

Un comentariu la „Pensia a XXIII-a

  • 12 septembrie 2016 la 10:27
    Permalink

    mai nenorocitule de ABURITOR ai votat impotriva recalcularii pensiilor noastre si acuma vrei a 13 pensie? cum va rabda pamantul nu stiu sper sa va rabde hartia de vot la iarna fara stampile pe voi

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.