Perioada 2014-2020 este ultima în care pot fi accesate fonduri europene. Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, îi atentioneazã pe cei care au atributii în acest sens sã facã toate demersurile necesare pentru a depune proiecte astfel încât “sã nu stãm la mila guvernului”.

“Vã spun, stimati colegi, fãrã nicio teamã, cã de asemenea directori am avea nevoie în multe unitãti din judetul Hunedoara, sã facã treabã, sã se ocupe de atragerea de fonduri europene si nu sã stãm tot cu mâna întinsã la fondurile guvernamentale. Dacã toti ne vom ocupa, fiecare pe segmentul de activitate pe care îl avem, sã facem proiecte cât mai multe, sã atragem fonduri europene, sunt convins cã judetul Hunedoara va fi un judet care se poate dezvolta fãrã sã asteptãm si sã stãm la mila guvernului sã ne dea bani. Dar, repet acest lucru, depinde numai si numai de noi, de fiecare din cei care conducem fie deconcentrate, fie unitãti care sunt în subordinea consiliului judetean. Este o perioadã despre care putem spune cã este deosebit de importantã; 2014-2020 este ultima sansã a noastrã, a României, a judetului Hunedoara, de a atrage cât mai multe fonduri europene. De aceea, vã rog din suflet pe toti cei care vã ocupati si i-am rugat si pe colegii din aparatul consiliului judetean care se ocupã de atragerea de fonduri europene sã nu precupeteascã nici mãcare un minut din activitatea lor pentru a se ocupa de aceste lucrãri”,  a spus Laurentiu Nistor.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara mai subliniazã cã orice gresealã se va taxa, iar dacã proiectele nu sunt corect întocmite nu vom mai beneficia de bani europeni.

“Este foarte important sã întelegem cã, acum, orice gresealã pe care o facem la un proiect pe care îl depunem ne va face sã pierdem din start proiectul respectiv. Nu se mai cer clarificãri; dacã nu l-ai fãcut corect de la început, când l-ai depus, proiectul este pierdut si am pierdut primul tren. Urmãtorul tren va fi doar dacã cumva nu se vor consuma toti banii pe proiectele depuse; atunci poate cã vom mai avea o sansã. Haideti sã ne implicãm toti, inclusiv aparatul de specialitate, sã facem toate eforturile posibile, pentru ca proiectele depuse sã fie eligibile”, a mai subliniat Nistor.

Autoritãtile judetene vor cere sprijin de specialitate, în cazul în care va fi nevoie, tocmai pentru a evita anumite neplãceri. “Vreau sã vã mai spun, domnilor consilieri, cã nu o sã ezit în a consulta firme de specialitate, care stiu sã ne facã proiecte, ca sã ne sprijine. Pentru cã trebuie sã recunoastem cã una din problemele cu care ne confruntãm astãzi în consiliul judetean este cã nu avem specialisti suficienti si poate cã destul de initiati în asemenea proiecte si nu vreau sã pierdem niciun proiect. Avem la ora actualã patru proiecte mari, pe care trebuie sã le ducem la bun sfârsit. Dacã le câstigãm, pentru noi este un succes pentru noi, pentru dumneavoastrã, pentru consiliul judetean si pentru cetãtenii din judetul Hunedoara”, a mai subliniat Nistor.

Monika BACIU