Societatea de termoficare din Petrosani a demarat lucrarile de reabilitare a retelei in mai multe puncte din localitate.

In primul rand, este vorba despre Cartierul Dimitrov, acolo unde reteaua dateaza din anii 50, atunci cand a demarat, cu ajutor sovietic, ridicarea respectivelor blocuri de locuinte.

Tot acolo urmeaza a fi racordata la termoficare si viitoarea catedrala ortodoxa. “Am inceput inlocuirea vechilor tevi si, in acelasi timp, lucram si la introducerea retelei de termoficare in cladirile care vor apartine catedralei ortodoxe din zona”, a declarat Ovidiu Munteanu, director SC Termoficare SA Petrosani.

O alta zona in care se lucreaza in prezent se afla in Cartierul Colonie, aici urmand a fi modernizata reteaua care aduce apa calda la sediul societatii de termoficare dar si la Scoala Generala Nr. 2. “Acolo, lucrarile de inlocuire a vechii retele, care mai dadea rateuri, sunt aproape de finalizare”, a mai spus Ovidiu Munteanu.

Tot in aceasta vara vor fi demarcate lucrari de modernizare si in alte zone ale municipiului. Banii necesari pentru toate acestea vin de la bugetul local. In ceea ce priveste furnizarea apei calde menajere, aceasta urmeaza a fi sistata in luna iulie dar, deocamdata, data exacta nu a fost fixata.

Mircea Nistor