Apa Serv Valea Jiului e obligatã sã suporte o pierdere de zeci de mii de lei

Operatorul de apã si canal din Valea Jiului înregistreazã lunar o pierdere de zeci de mii de lei dupã preluarea aductiunii care alimenta Mina Petrila.

Directorul general al societãtii spune cã pentru a furniza apã potabilã familiilor din zona Jupâneasa, pierderea operatorului este de circa 5.000 de metri cubi pe trimestru si trebuie gãsitã o solutie pentru acoperirea ei.

Familiile de la Pestera Bolii-Jupâneasa au apã potabilã dupã ce aductiunea ce deservea Mina Petrila cu apã industrialã, a fost preluatã de cãtre municipalitatea Petrosani si datã în exploatare SC Apa Serv Valea Jiului. Numai cã operatorul de apã si canal din Petrosani nu poate furniza apã în afara parametrilor care o fac potabilã, iar pentru a-i respecta, societatea înregistreazã lunar pierderi imense.  Astfel, pentru cele 15 familii care beneficiazã de serviciul de alimentare cu apã potabilã, Apa Serv Valea Jiului, trimestrial are o pierdere estimatã la circa 20 de mii de lei.

”Trebuie gãsitã o solutie împreunã cu Primãria Petrosani la acestã problemã stringentã si foarte costisitoare pentru noi, Apa Serv Valea Jiului. Eu nu vreau sã las familiile din zona Jupâneasa fãrã apã, dar nici nu le pot pune viata în pericol. Pentru a le putea furniza apã de calitate, pentru cã sunt la capãt la coloanã, eu trebuie sã deversez sute de metri cubi de apã. Pânã la ei, din cauza traseului foarte lung, se pierde din clorinare, practic nu mai are acelasi standard de calitate cum pleacã din statie. Ei bine, pentru ca la robinetele acestor familii sã ajungã apã potabilã, eu trebuie sã o las sã curgã la capãtul coloanei. Pierderile sunt foarte mari si nu le putem suporta, dar cineva trebuie le acopere si de aceea trebuie gãsitã urgent o solutie”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram. Mai exact, operatorul de apã si canalizare, pe parcursul lunilor mai, iunie, iulie a.c., pentru a furniza cei 142 de metri cubi de apã potabilã cât au consumat cele 15 familii, a trebuit sã suporte o pierdere de 5206 mc.

Maximilian Gânju

Un comentariu la „Apa Serv Valea Jiului e obligatã sã suporte o pierdere de zeci de mii de lei

  • 8 septembrie 2016 la 08:56
    Permalink

    eu clorinez eu deversez apa eu opresc robinetul mai tizul lui vadim nu tu faci ci societatea pe care din pacate o conduci nu mai incapi in poze de ingimfat ce esti lauda te cu cea mai scumpa apa din tara desteptule

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.