Lucrãrile de reabilitare a Defileului Jiului au început în urmã cu aproape sapte ani si au depãsit de cel putin atâtea ori termenul de finalizare.

Traficul pe drumul care face legãtura între Valea Jiului si Oltenia este sufocat, iar Asociatia Producãtorilor de Prefabricate din Beton din România cere implicarea Ministerului Transporturilor. Asociatia avertizeazã asupra implicatiilor grave asupra circulatiei mãrfurilor.

„Întârzierile si procedurile nefinalizate pentru DN 66 Bumbesti Jiu – Petrosani au implicatii negative extrem de importante în circulatia mãrfurilor si, în consecintã, în derularea activitãtilor economice atât pentru agentii economici din partea de Sud a tãrii, cât si pentru cei din Centru/Vest, rutele ocolitoare disponibile fiind total ineficiente din punct de vedere al costurilor si al timpilor de parcurs“, se aratã într-un comunicat al asociatiei.DN 66, Defileul Jiului este artera care face legãtura între Valea Jiului si Oltenie. Lucrãrile la tronsonul Rovinari – Bumbesti Jiu, în lungime de 36,48 km, au fost atribuite socierii Comsa S.A.U. – Corporate Management Solutions printr-un contract în valoare de 146,3 milioane lei. Executia a început în aprilie 2013, iar lucrãrile au fost realizate în proportie de 93,22%, potrivit datelor CNADNR. Apoi, lucrãrile au fost preluate de Copisa Constructora Pirenaica, Chiruli Andrea Impresa Individuale si Coremi Inter. Valoarea acestui contract este de  185,6 milioane lei.

Monika BACIU