6 august 2016. Schimbarea la fatã… si a lui Mihai Pintilii (32 ani), jucãtorul Stelei, care schimonosit de durere, se prãbuseste pe gazon (la meciul Stelei cu Concordia Chiajna) revine pentru douã minute, dar apoi cedeazã. Piciorul drept cedeazã, verdictul medical este unul nemilos: avulsie de tendon al muschiului drept femural.

A urmat o interventie chirurgicalã, mersul în cârje vreme de trei sãptãmâni. A ratat o grãmadã de meciuri, tocmai când primise banderola de cãpitan la Steaua si la Nationalã!

Acum pentru Pintilii urmeazã cele mai grele luni. Primele exercitii le va efectua sub îndrumarea kinetoterapeutului Ovidiu Kurti, unul foarte dureros, constând în montarea unei fase elastice pe laba piciorului, pe care Kurti o va tine cu forta, iar Pintilii va încerca sã tragã piciorul spre piept în mai multe etape. Vor urma exercitii de rotire a piciorului si fandãri repetate. Va urma un program special de refacere a musculaturii afectate: ridicarea unor greutãti cu ambele picioare pânã la 30 kg si ridicarea cu un singur picior a unor greutãti între 10-20 kg.

Va urma o altã etapã, de exercitii pentru mãrirea intensitãtii, având în prim-plan pedalatul pe bicicletã si diverse exercitii în piscinã. În final, se vor efectua exercitii de mobilitate maximã, cu miscãri pe mingea – sferã de plastic elasticã si apoi sãrituri de pe trambulinã, în echilibru, cu lovirea mingii cu piciorul care nu e de sprijin. Acest program va dura douã sãptãmâni, urmând a fi pe teren pentru alergãri usoare la sfârsitul lunii septembrie. Abia la mijlocul lui octombrie va putea intra în programul normal de pregãtire a echipei, revenirea lui fiind preconizatã pentru luna noiembrie.

Fostul jucãtor al Jiului va rata meciurile cu Kazahstan si Armenia, precum si cele de U.C.L. si campionat. Dupã ce am vãzut catastrofele „daumiene” din meciul cu Muntenegru, parcã absenta lui Pintilii este si mai regretabilã…

Genu TUTU