Somajul, prima sansã în viatã?

Aproape 200 de tineri din Valea Jiului au luat în calcul, ca prima lor sansã, dupã ce au absolvit liceul, sã devinã someri.

Sunt dintre cei care au absolvit 12 clase si care acum sunt în evidentele agentiilor locale din Petrosani, Lupeni, si Vulcan, iar dacã nu vor somaj, s-au înscris mãcar ca persoane în cãutarea unui loc de muncã, potrivit studiilor lor. „Pentru cei care au terminat liceul în varã, acum îi putem primi doar pentru a-si deschide dreptul la indemnizatia de somaj, iar pânã acum sunt 191 de persoane cãrora le-am deschis dreptul”, a spus Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani. Acestia pot primi indemnizatia de 250 de lei pentru urmãtoarele 6 luni de zile, iar cei care abia în toamnã si-au rezolvat situatia scolarã, acum pot sã îsi depunã dosarul pentru somaj, pentru cã doar ei sunt cei care nu au depãsit termenul de 60 de zile de la absolvirea cursurilor scolare.

„A expirat perioada de 60 de zile pentru absolventii de învãtãmânt liceal. Cei care au avut, de exemplu, situatia neîncheiatã în varã, aceia mai au termen de luare în evidentã. Cei care au terminat în toamnã sunt în continuare asteptati ca sã îi luãm în evidentã”, a mai adãugat Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani.

Absolventii de liceu pot, ca primã optiune, sã îsi facã dosarul de somer, dacã nu reusesc sau nu doresc sã se înscrie la facultate, la sesiunea din toamnã.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.