Minerii intrã în grevã de vineri

Sute de mineri de la toate unitãtile miniere din cadrul  Complexului Energetic Hunedoara semneazã în aceste zile pe liste pentru a intra în grevã generalã, nemultumiti de felul în care a ajuns sã fie tratatã industria extractivã. Sunt gata de greva care ar putea fi declasnatã chiar de vineri, pentru cã nimeni nu îi mai ia în seamã si nici nu mai au contract colectiv de muncã

„Minerii sunt de acord cu greva generalã si, ca sã dau un termen, pot afirma cã, dacã luni si marti  adunãm semnãturile necesare pentru declansarea grevei generale, adicã jumãtate plus unu, din  numãrul membrilor de sindicat,  eu preconizez cã miercuri va fi declansatã greva de avertisment si poate de vineri suntem în grevã generalã”, a spus Vasile Pãduraru, lider la sindicatul  Muntele, din cadrul Minei Lonea.

Minerii spun cã administratia CEH a refuzat orice dialog si a întrerupt de zile bune orice negociere cu sindicatele, care încã nu au reusit sã semneze contractul de muncã al ortacilor de la minele viabile de huilã. „Administratia a refuzat sã vinã si la concilierile ITM de la Deva si refuzã  orice dialog. Nu mai ne rãspunde nimeni la telefoane, iar administratia a luat pur si simplu mâna de pe noi”, a mai sustinut Vasile Pãduraru. Ortacii se simt ai nimãnui si vor astfel sã atragã atentia asupra problemelor grave cu care se confruntã în acest moment. Nu mai au utilaje, scule, nu beneficiazã de protectie, pentru cã nu au contract colectiv de muncã si greva, cred ei, ar fi singura solutie sã îi responsabilizeze.

„De câte ori am fost la Bucuresti am cerut un program clar pentru CEH, dar asa nu mai putem rezista. Nu mai  putem lucra în abataje. Nu mai putem fãrã Contract Colectiv de Muncã, fãr drepturi, fãrã materiale. Cred cã suntem singura companie de stat care functionãm fãrã contract colectiv de muncã si membrii nostri de sindicat ne solicitã sã demarãm cât mai repede greva generalã”, a conchis Pãduraru.

Complexul Energetic Hunedoara, în opinia ministrul Energiei Victor Grigorescu, va fi restructurat si acesta a scris pe o retea de socializare cã „va duce la salvarea a douã grupuri energetice, circa 400 de MW, si a douã mine aferente. Aceste societãti vor asigura acea cantitate de energie de care sistemul energetic are absolutã nevoie, de care sistemul energetic nu se poate lipsi. Efortul CEH va trebui sã fie recunoscut în tarife, va trebui sã fie compensat ca atare pentru cã este un serviciu public, legat de continuitatea în aprovizionarea cu energie. Lucrãm deja cu Comisia Europeanã pentru a parcurge toate procedurile necesare si pentru a structura corect acest mecanism”, a scris ministrul Grigorescu.

Diana Mitrache

14 thoughts on “Minerii intrã în grevã de vineri

 • 5 septembrie 2016 at 20:12
  Permalink

  o sa stati in greva pana va creste barba , nu rezolvati nimic asa cum nu a-ti rezolvat nimic pana acum , sunteti lasi si condusi de niste ciobani care va baga pe toti in groapa. vai de mama voastra de fraieri , a-ti ajuns la sapa de cauciuc

  Reply
 • 5 septembrie 2016 at 20:52
  Permalink

  Urmeaza FALIMENTUL,fraierilor!

  Reply
 • 5 septembrie 2016 at 20:58
  Permalink

  Cu greva ajutati pensionabilii care ii doare in cur dr ceh

  Reply
 • 5 septembrie 2016 at 22:23
  Permalink

  Pana nu scapati cehul de gashca chiuzan jujan popeasca stancu si stoicescu urmata de nica si slugile lui nu o sa se faca nimic pentru mineri. Aveti curajul si zburati aceste capuse din ceh si veti vedea rezultatele.

  Reply
 • 5 septembrie 2016 at 23:52
  Permalink

  P?cat……Avem conduc?tori de toat? ru?ine,si la Bucure?ti dar ?i la cnh….Rusineeeeee

  Reply
 • 6 septembrie 2016 at 08:23
  Permalink

  in greva sa intre Nica Petre,Cimpean, Darius, Istoc Cristian, Padurariu Vasile,ei au salarii de mii de lei ,ei fac mizerii cu administratia ,toate in defavoarea lucratorilor.La mina Lupeni liderii de sindicat stau cu miloaga sa adune semnaturi ,ei stau ca popii de la lainici de donati 2%.Oamenii sunt satui de hotiile si minciunile lor.Pe listele de disponibilizare la mina lupeni trebuia sa faca parte si Vancea Mihai ,sugus a lui Nica,dar la ceas de noapte acest Vancea a fost retras de pe liste si i-au dat si post de sef sector la generel transport.Vancea a indeplinit conditiile de doi ani.Pe listele de concediere de la Mina Lupeni dunt maxim 5 persoane din tesa,cfl din 56 .Pai bai directore general ce fel de restructurare faci? sau scz.restructuraea o face Nica Petre?

  Reply
  • 13 octombrie 2016 at 16:09
   Permalink

   Fie-va mila de Vancea.! Are de platit 3 pensii alimentare, plus amantele…Cine poate, poate…

   Reply
 • 6 septembrie 2016 at 08:28
  Permalink

  restructurarea o face cine este mai tare,vor pleca cei slabi fara oameni care sa ii sustina si vor ramane cei care au oameni sii gasca si putere ,legea junglei inca nu v-ati lamurit?

  Reply
 • 6 septembrie 2016 at 09:05
  Permalink

  Disponibilizare= bataie de joc, au fost trcuti pe liste cei fara pile, nu cei cu conditii de pensie cum ar fi trebuit, dar pe cine intereseaza asta in mod sigur nu pe d-l ministru, si cu atat mai putin pe cei care conduc CEH si majoritatea au salarii babane si conditii de pensie de multi ani.

  Reply
 • 6 septembrie 2016 at 10:46
  Permalink

  Io zic sa veniti la Bucuresti si sa-i snopiti cu bataia pe parlamentari 🙂

  Reply
  • 6 septembrie 2016 at 18:26
   Permalink

   La mina Lupeni cei care au bagat dosarele de pensionare sunt ,,rugati” cu forta sa semneze pt disponibilizare din ordinul lui branzan.Daca asta e restructurare atunci e o cacialma sindicala.Actiunea a inceput azi odata si cu bonul de pe lampa.

   Reply
 • 6 septembrie 2016 at 21:17
  Permalink

  cei care au fost trecuti abuziv pe liste, si nu cei care au indeplinit conditiile de pensie, se pot adresa cu o petitie consiliului national pentru combaterea discriminarii si instantelor de judecata. vor avea castig de cauza. nu poti trece pe liste un angajat care nu a intrunit sau a intrunit conditiile de pensionare de curand si un angajat pe care PARTIDUL l-a facut sef si de care chipurile nu se poate desfasura activitatea asa cum se lauda unul din numitii pdl-ului, si care a intrunit conditiile de pensie cu ani buni in urma nu este pe lista.

  Reply
 • 12 octombrie 2016 at 17:03
  Permalink

  Aoleu, Vancea! Ti-ai pus ortacii in cap!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *