Reduceri la bilete si abonamente pentru elevi si studenti, anuntate de CFR

La început de an universitar / scolar, CFR Cãlãtori recomandã studentilor si elevilor sã îsi achizitioneze din timp biletele / abonamentele dorite pentru a cãlãtori spre / dinspre locul în care învatã.

Reduceri la abonamente

Atunci când se fac calcule legate de economisirea banilor si de valorificarea timpului, pentru cei care cãlãtoresc frecvent cu trenul, o solutie avantajoasã este ABONAMENTUL! Elevii si studentii beneficiazã de abonamente pentru elevi, respectiv studenti, la trenurile Regio (contravaloarea acestor abonamente reprezentând 50% reducere din valoarea abonamentelor lunare).Reducerile sunt valabile pentru cãlãtoriile la clasa a II-a, se elibereazã pentru distante de pânã la 300 km, iar numãrul cãlãtoriilor incluse este nelimitat. Aceste abonamente se acordã în baza carnetului de elev, respectiv a legitimatiei de “reducere la transport” pentru studenti, vizate pe anul scolar / universitar în vigoare.

Reduceri la bilete

Studentii la zi din învãtãmântul de stat sau privat acreditat beneficiazã, în baza legitimatiei de student “reducere la transport”, de o reducere de 50% pentru un numãr nelimitat de cãlãtorii cu trenurile Regio.

În baza carnetului de cupoane, studentii pot efectua 6 ,18, 24 de cãlãtorii cu trenurile InterRegio, clasa a II-a în decursul unui an, cu o reducere de 50% . Elevii din clasele 0 ÷ 12 beneficiazã, în baza carnetului de elev sau a adeverintei pentru clasa pregãtitoare , de o reducere de 50% la cumpãrarea unui bilet de tren Regio, clasa a II-a.

8-1

Pentru începutul anului scolar / universitar 2016-2017, cãlãtoria cu trenul se face în baza biletului / abonamentului si a urmãtoarelor documente:

În baza carnetului de elev, respectiv a legitimatiei de student „ reducere la transport” vizate pentru anul scolar 2015-2016, elevii din învãtãmântul obligatoriu, profesional si liceal acreditat / autorizat vor putea cumpãra bilete / abonamente cu reducere pânã la data de 9 octombrie 2016 inclusiv, iar studentii pânã la data de 31 octombrie inclusiv.

Elevii din clasele I , din clasele a IX-a (în perioada 12 septembrie -9 octombrie 2016 inclusiv), precum si studentii de anul I (în perioada 01 octombrie 31 octombrie 2016 inclusiv) pot cumpãra bilete / abonamente cu reducere în baza unei adeverinte eliberate de cãtre unitatea de învãtãmânt de apartenentã, în cazul în care aceasta nu le-a eliberat carnetul de elev / legitimatia de student “reducere la transport”.  Ulterior datelor de 9 si 31 octombrie 2016, NU se vor mai accepta adeverintele pentru procurarea biletelor /abonamentelor, ci doar carnetele de elev , respectiv legitimatiile de student „reducere la transport” care trebuie vizate pentru anul scolar / universitar 2016-2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.