La finele acestei saptamani, sute de tineri si nu doar tineri sunt asteptati in Parang, la cea de a doua editie a Trofeului Pro Parang. Vor fi probe de alergare, de cultura, iar la competitie se inscriu echipe de minim 3 membri, unii dintre ei fiind participanti la Stafea Muntilor, acesta fiind o etapa finala pe tara, dupa cele care s-au desfasurat pana acum in mai multe zone. „Acest campionat a fost infiintat in urma cu 5 ani si vrea sa revigoreze notiunea de miscare, distractie la foc de tabara si tot ceea ce implica o astfel de activitate. Evenimentul se va desfasura timp de 3 zile, din data de 9 septembrie. Tabara va fi in zona Parang, la Scoala Sportiva si vor participa la mai multe probe: teorie, raid montan, pe 6 categorii, cu o proba tehnica de orientare”, a declarat Cazimir Radvanski, organizatorul competitiei din Parang.
Nu e nevoie decat sa va faceti o echipa din 3 participanti si mult curaj, pentru ca distractia va fi garantata de organizatorii care la final ne asteapta la un foc de tabara. „Poate participa orice asociatie, ONG, club sportiv, familie, sau grup de 3 persoane, care se incadreaza in una dintre categoriile: open, cea mai lejera, apoi personalizate pentru juniori, veterani, elita, feminin, dar musai 3 participanti”, a mai adaugat Cazimir Radvanski, care a sustinut o conferinta de presa la Petrosani, pentru a atrage si publicul de aici in aceasta competitie.
Pana acum au fost 6 etape la care au venit concurenti din Iasi, Galati, Bucuresti, Arges, Pitesti, dar si asocieri de familii cu copii, in muntii Macinului, in Piatra Craiului, Bucegi, Fagaras Retezat si Baia de Fier, Parang fiind ultima etapa a concursului. „Ca si la fotbal, este foarte importanta etapa si noi mizam pe o participare buna. Speram la 250 – 300 de concurenti”, a mai spus organizatorul Cazimir Radvanski.
Cei care doresc sa se inscrie o pot face si pe site-ul oficial al competitiei denumnita Trofeul Pro Parang, in mod gratuit, competitia fiind sustinuta de administratia locala de al Petrosani.

Diana Mitrache