Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã – INSEMEX Petrosani are de recuperat circa jumãtate de milion de lei de la Complexul Energetic Hunedoara.

INSEMEX s-a înscris la masa credalã a CEH cu suma de 415,949.92, aceasta fiind acceptatã de administratorul judiciar. Dupã prima insolventã, administratorul judiciar a admis creante 384,850.52 lei, iar acum suma a crescut cu  peste 31.000 de lei. Cei de la INSEMEX Petrosani aveau contracte cu CEH pe mai multe paliere.

„Pentru anul în curs, Complexul Energetic Hunedoara  a încheiat un contract cu Insemex, prin care a achizitionat servicii specifice industriei extractive pentru E.M. Lonea, E.M. Livezeni, E.M. Vulcan, E.M. Lupeni si Prestserv Petrosani. Cele mai reprezentative sunt legate de determinarea curbelor caracteristice ale instalatiilor principale de ventilatie, determinarea indicilor de foc, caracterizarea atmosferei subterane din punct de vedere al compozitiei gazelor, organizarea activitãtii de salvare minierã (instruire personal, statii de salvare), verificarea aparatelor de salvare minierã si, bineînteles, determinãri de noxe profesionale. Pe lângã toate acestea, de câte ori ni s-a solicitat un sfat avizat, l-am oferit. Se întâmplã sã te confrunti cu cazuri de importantã majorã, cu risc pe mãsurã. E normal sã tinem aproape, mai ales în astfel de situatii. La Petrosani existã toatã logistica de care e nevoie, iar colectivul de aici este unul cu experientã“, a precizat, în luna augusta a acestui an, Artur Gãman directorul general al Insemex Petrosani.

Monika BACIU