O firmã care anul trecut a intrat în atentia procurorilor vrea sã punã sechestru pe bunurile Complexului Energetic Hunedoara. Insolventa îi oferã oarecum un adãpost juridic societãtii, însã unul din creditorii CEH solicitã instantei punerea de sechestru pe bunurile entitãtii energetice.

Metabet CF SA a solicitat instantei de la Petrosani punerea de sechestru pe bunurile CEH, însã judecãtorii de aici au declinat competenta în favoarea Tribunalului Hunedoara.

2-1

“Declinat cererea în favoarea Tribunalului Hunedoara”, se aratã în solutia Tribunalului Hunedoara. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Hunedoara, iar solicitarea celor de la Metabet CF va fi analizatã în data de 21 septembrie.

Societatea din Pitesti s-a înscris la masa credalã a Complexului Energetic Hunedoara cu suma de 145,887.24 lei.

În anul 2015, societatea din Pitesti a fost cãlcatã de procurori într-un dosar de evaziune fiscalã si spãlare de bani. Potrivit referatului procurorilor Parchetului de pe lângã Tribunalul Bucuresti, omul de afaceri Constantin Pãnescu ar fi obtinut ilegal circa 13.000.000 de lei.

„În perioada 2010 – 2014, numitul Pãnescu Constantin, în baza aceleiasi rezolutiuni infractionale, în calitate de administrator al SC Alcadibo Trading SA si SC Metabet CF SA, a înregistrat în documentele financiar-contabile si în documentele justificative fiscale operatiuni nereale de achizitii de bunuri de pe teritoriul national, de la societãti comerciale cu comportament de tip-fantomã controlate de acelasi grup de persoane, în acest fel sustrãgându-se de la plata taxei pe valoare adãugatã aferentã achizitiilor nereale, în cuantum de 3.217.037 lei, si a impozitului pe profit aferent cheltuielilor nereale, în cuantum de 2.144.691 lei. În scopul disimulãrii provenientei, circuitului si proprietãtii asupra sumelor de bani (în cuantum de 13.404.324 lei) obtinute din aceste activitãti ilicite, acestea au fost transferate prin mai multe circuite fiscale frauduloase (utilizând transferuri succesive prin societãti cu comportament de tip-fantomã), pînã la retragerea lor în numerar din societãtile cu comportament de tip-fantomã care închid circuitele financiare”, se arãta în referat.

Monika BACIU