Consiliul Judetean Hunedoara va realiza, în perioada urmãtoare, mai multe controale la societatea care are licentã pentru transportul public local si judetean.

Un cetãtean din Valea Jiului s-a adresat mai multor foruri în vederea retragerii licentei detransport a firmei ZMK. Rãspunsurile au venit, iar licenta se poate retrage, însã doar cu respectarea anumitor conditii.

“În ceea ce priveste retragerea licentei de traseu aceasta se face conform art. 28, alin. 1 din Ordinul 353/2007 pentru aprobarea normelor de aplicare a legii serviciilor public local nr. 92/2007  de cãtre Autoritatea Rutierã Românã emitentã. Solicitarea dumneavoastrã va rãmâne în atentia noastrã prin efectuarea de noi controale în vederea efectuãrii unui transport public judetean de persoane prin curse regulate în conditii de sigurantã, calitate si confort”, aratã rãspunsul CJH.

Nemultumirea cetãtenilor vine pe fondul majorãrii tarifelor de cãlãtorie de cãtre firma ZMK, însã majorarea s-a realizat cu respectarea hotãrârii Consiliului Judetean Hunedoara.

“Tarifele de cãlãtorie practicate de operatorul public judetean de persoane de cãtre SC ZMK SRL, declarat câstigãtor în urma licitatiei electronice desfãsuratã pe site-ul Agentiei pentru Agenda Digitalã a Românei în aplicatie S.A.E.T. din data de 18.12.2013, sunt în concordantã cu tarifele de cãlãtorie aprobate prin hotãrârea Consiliului Judetean Hunedoara nr. 103/2014. Stabilirea tarifelor de cãlãtorie maximale aprobate prin hotãrârea Consiliului Judetean Hunedoara nr. 103/2014 s-a fãcut în baza notelor de fundamentare depuse de operatorii de transport (…) pentru aprobarea normelor – cadru privind stabilirea, ajustarea si modificarea tarifelor pentru serviciile de transport public local de persoane”, se mai aratã în rãspunsul CJH.

Astfel, motivarea care stã la baza majorãrii tarifelor de cãlãtorie are la bazã mai multe aspecte.

“Fundamentarea tarifelor de cãlãtorie s-a fãcut în baza consumurilor normate de combustibili, de lubrifianti, a cheltuielilor de întretinere – reparatii si cu piesele de schimb, a cheltuielilor cu munca vie, precum si pe baza celorlalte elemente de cheltuieli”, mai aratã documentul Consiliului Judetean Hunedoara.  Oficialii Consiliului Judetean mai aratã cã dupã ce firma de transport a majorat tarifele de cãlãtorie au fost purtate discutii. “Referitor la majorarea tarifelor de cãlãtorie, am efectuat controale în zona Vãii Jiului si s-a luat legãtura cu operatorul de transport public judetean de persoane, SC ZMK SRL, atât telefonic cât si în scris, fiind atentionat cu privire la necesitatea respectãrii tarifelor de cãlãtorie maximale aprobate prin aprobate prin hotãrârea Consiliului Judetean Hunedoara nr. 103/2014”, mai subliniazã cei de la institutia judeteanã. ZMK a decis în urmã cu o lunã majorarea tarifelor de cãlãtorie în Valea Jiului, dupã ce societatea a fost amendatã pentru mai multe nereguli.

Monika BACIU