Elevii de nota 10, premiati de Guvern

Noul an scolar îi întâmpinã cu bani pe cei mai buni elevi din anul trecut. Guvernul a decis sã le dea un stimulent financiar pentru cã au reusit sã fie cei mai buni la examenele finale.

Este vorba despre absolventii care au obtinut media 10 la evaluarea nationalã si la examenul de bacalaureat, care vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere fatã de performantele realizate.

Potrivit unei hotãrâri adoptate miercuri de Guvern, stimulentele sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obtinut media 10 la evaluarea nationalã pentru clasa a VIII-a, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obtinut media 10 la examenul national de bacalaureat 2016.

Potrivit statisticilor oficiale, în anul 2016,un numãr de 86 de absolventi de clasa a XII-a au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016, iar 253 de absolventi de clasa a VIII-a au obtinut media 10 la evaluarea nationalã.

În judetul Hunedoara, însã, existã o singurã elevã care va primi acesti bani. Este vorba despre Bozea Diana Alexandra din Petrosani, care a învãtat la Scoala Gimnazialã I.G. Duca si a obtinut singura medie de 10,00 la evaluarea nationalã. Niciun elev din Hunedoara, însã, nu a obtinut media 10,00 la Bacalaureat.

Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.