ApaServ asteaptã avizul de la Bruxelles pentru proiectul de peste 70 de milioane de euro. Zilele acestea, la nivelul tuturor localitãtilor s-au aprobat în consiliile locale documentatiile privind proiectele derulate de ApaServ Valea Jiului în axa de finantare 2014-2020. Sãptãmâana viitoare, documentatia va fi trimisã la Bruxelles, iar apoi se va putea scoate la licitatie proiectul de 70 de milioane de euro.

“POIM  2014-2020 este pe final în sensul cã a fost aprobat studiul de fezabilitate si finantarea în Consiliul Judetean. Consiliile locale aprobã în Valea Jiului, astãzi este aprobarea de la ADI Valea Jiului, iar vineri pleacã la Bucuresti, iar sãptãmâna viitoare la Bruxelles. Din momentul în care a plecat la Bruxelles putem scoate la licitatie documentele, si aici mã refer la supervizare, Lupeni si Uricani. În conditiile acestea suntem în linie dreaptã si sperãm ca la începutul anului viitor sã fie primitã autorizatia de constructie pentru lucrãri si oamenii sã lucreze”,  a declarat Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului. O parte din valoarea investitiilor va fi suportatã de Consiliul Judetean, dar si de cãtre primãriile din Valea Jiului.

“Din 71 de milioane de euro, fãrã TVA, lucrãrile sunt echilibrate pe toatã Valea Jiului. La Uricani vor fi 7 milioane de euro, iar la Lupeni vor fi 10 milioane de euro”,  a mai subliniat sursa citatã. Vor fi realizate investitii majore peste tot în Valea Jiului care au menirea de a ridica gradul de confort al cetãtenilor.

“Prima parte a proiectului a fost de extindere de retele de apã si canalizare, însã noi reabilitãm retelele existente si unde sunt mari probleme. Reabilitãm statia Taia si Zãnoaga, reabilitãm magistrala de la Vulcan, la Petrosani, reabilitãm retelele din interiorul oraselor si aceste reabilitãri de fac dupã discutii bilaterale între ApaServ Valea Jiului si am ajuns de comun acord ca acestea sã fie benefice si pentru ApaServ, dar si pentru cetãtenii din aceste orase”, a mai declarat Costel Avram.

În urma implementãrii proiectului zeci de km de retele de apã si canalizare vor fi reabilitate pe tot întregul Vãii Jiului. Valoarea proiectului este de 71.429.872 euro fãrã TVA, din care reabilitare aductiuni 29,2 km, reabilitare retele de apã 69,6 km, extindere apã la Câmpu lui Neag 8 km, reabilitare canalizare – 47,3 km, reabilitare o  captare apã, reabilitare 2 statii tratare (Taia si Zãnoaga), statii de pompare – 6 bucãti (2-Petrosani, 2-Lupeni, 2-Uricani). Petrila va avea lucrãri de 6.025.182 Euro si reabilitare retele apa –  9,2 km si 7,4 km de canalizare. Petrosani va avea un proiect de 12.936.223 Euro, si se vor reabilita 18,4 km retele de apã si 11,1 km de canalizare. Aninoasa 1.275.240 Euro din care se vor reabilita  1,9 km retele de apã si 2,5 km retele de canalizare. Vulcan, 6.959.322 Euro si vom reabilita 16 km retele de apã si 7,2 km retele de canalizare. La Lupeni proiectul are o valoare de 9.962.090 Euro si reabilitãm  17,1 km retele de apã si 12,8 km retele de canalizare si Uricani 7.199.687 Euro unde se vor reabilita -7,0 km de retele de apã potabilã, se vor extinde retele de apã potabilã la Câmpu lui Neag si reabilita 6,4 km de retele de canalizare

Monika BACIU