Ministerul Economiei a lansat primul sãu Newsletter, ce are scopul de a oferi lunar date de ordin macroeconomic, investitional si nu în ultimul informatii despre activitãtile departamentului.

Alãturi de website-ul InvestRomania si de Ghidul Investitorului Strãin – Made in Romania (“The Foreign Investor’s Guide 2016”), acesta reprezintã cel mai recent instrument elaborat de echipa InvestRomania pentru facilitarea accesului la informatie relevantã din sfera economicã, cu accent pe domeniul investitiilor strãine.

Hunedoara, aproape stearã de pe harta investitiilorNewsletterul prezintã posibilitãti de investiti în România, dar le prezintã si pe cele existente deja. Judetul Hunedoara pare a niic nu exista. Singura informatie despre judet este cea legatã de singurul parc industrial, si acesta la Cãlan.

“Newsletter-ul InvestRomania vine sã completeze instrumentele lansate recent, în scopul consolidãrii relatiei cu investitorii strãini si cu organizatiile publice si private implicate în ecosistemul de business din România (Ghidul Investitorului, Website-ul InvestRomania, proiectul Luna si Industria etc.). În acest sens, lunar, vom oferi investitorilor strãini si nu numai, informatii cu privire la ultimele evolutii macroeconomice, evenimente importante cu caracter economic, viata din România, dar si aspecte legate de activitãtile întreprinse de echipa InvestRomania” a precizat Manuel Costescu, Secretar de Stat, în Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu mediul de Afaceri. Proiectul prezintã continut în limba englezã si este structurat în patru sectiuni, dupã cum urmeazã: „Macroeconomic outlook“ (Perspectivele Macroeconomice – date despre indicatorii macroeconomici, stiri din domeniul economic), “Foreign Investment News“ ( O selectie de stiri din domeniul investitiilor strãine si testimonialul lunii), “Life in Romania. Events and Achievements” (Viata în România. Evenimente si Realizãri) si “Focus on InvestRomania” (Focus pe activitatea InvestRomania –proiecte noi, evenimente, lansãri, etc.) Mai mult decât atât, nici la sectoarele strategice nu se prezintã nimic despre sectorul minier sau cel energetic.

Monika BACIU