Cine taie CEH la fier vechi?

Adunarea creditorilor de la Complexul Energetic Hunedoara s-a încheiat. A fost stabilit comitetul creditorilor care vor lua deciziile la societate.

Pe ordinea de zi s-au mai aflat douã puncte, cel privind confirmarea administratorului judiciar si cel privind stabilirea onorariului administratorului judiciar. În ceea ce priveste Casa de Insolventã GMC Craiova, aceasta nu a fost confirmatã cã administrator judiciar al CEH de cãtre creditori.

Din comitetul creditorilor fac parte Primãria municipiului Vulcan, Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului, Directia generalã a Marilor Contribuabili , CEC si ANAF Timisoara.

De precizat este faptul cã la prima insolventã, Adunarea creditorilor nu a reusit sã stabileascã comitetul, având în vedere faptul cã Ministerul de Finante s-a nominalizat sã facã parte din comitetul creditorilor, dar nu avea mandat sã propunã si restul membrilor de 2 sau 4 si asa cã s-a rãmas si fãrã comitet al creditorilor. Comitetul creditorilor are mai multe atributii. Potrivit legii, acesta trebuie sã analizeze situatia debitorului si sã facã recomandãri adunãrii creditorilor cu privire la continuarea activitãtii debitorului si la planurile de reorganizare propuse; sã negocieze cu administratorul judiciar sau cu lichidatorul care doreste sã fie desemnat de cãtre creditori în dosar conditiile numirii si sã recomande adunãrii creditorilor astfel de numiri; sã ia cunostintã despre rapoartele întocmite de administratorul judiciar sau de lichidator, sã le analizeze si, dacã este cazul, sã facã contestatii la acestea; sã întocmeascã rapoarte, pe care sã le prezinte adunãrii creditorilor, privind mãsurile luate de administratorul judiciar sau de lichidator si efectele acestora si sã propunã, motivat, si alte mãsuri; sã solicite ridicarea dreptului de administrare al debitorului; sã introducã actiuni pentru anularea unor transferuri cu caracter patrimonial, fãcute de debitor în dauna creditorilor, atunci când astfel de actiuni nu au fost introduse de administratorul judiciar sau de lichidator.

Comitetul creditorilor se întruneste lunar si, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, dupã caz, ori a cel putin 2 dintre membrii sãi, ori de câte ori este necesar.

Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.