Autoritãtile din Târgu Jiu si Petrosani iau în calcul posibilitatea de a-i acorda blibliotecarului Avram Iancu titlul de cetãtean de onoare.

Asta se ve discuta în consiliile locale, pentru ca înotãtorul sã fie rãsplãtit pentru performanta reusitã în apele înghetate ale Canalului Mânecii. Ambele administratii se gândesc acum sã îl premieze. Mai ales cã Iancu este si angajat al Primãriei Municipiului Petrosani, fiind bibliotecar la Biblioteca Municipalã din Capitala Vãii Jiului.

„Se va lua în discutie aceastã posibilitate, pentru cã a dus acolo la Dover numele orasului nostru si asta este o performantã notabilã. Voi purta discutii în forul local, asa încât sã îi conferim la noi titlul de Cetãtean de onoare, pentru onoarea pe care ne-a fãcut-o”, a declarat Tiberiu Iacob Ridizi, primarul municipiului Petrosani.

Avram Iancu, bibliotecar din Petrosani, a reusit sã traverseze înot în noaptea de luni spre marti Canalul Mânecii, iar autoritãtile din Gorj spun, la rândul lor, cã acesta ar putea deveni Cetãtean de Onoare si al municipiului Târgu Jiu. Potrivit Gds.ro.

„Avram Iancu a mai înotat în aceastã varã ore în sir în râul Jiu pentru a strânge bani pentru o fetitã bolnavã din Gorj, iar acum – pentru campania dedicatã achizitiei operei brâncusiene Cumintenia Pãmântului”. În semn de apreciere fatã de gestul bibliotecarului pasionat de înotul de performantã, se va discuta si la nivelul consiliului local din orasul vecin, posibilitatea acordãrii Titlului de Cetãtean de Onoare al municipiului Târgu Jiu, pentru Avram Iancu.

Diana Mitrache