Lucrãrile de anvelopare ale Spitalului municipal Vulcan continuã. Acestea se deruleazã conform graficului stabilit. Lucrãrile se executã printr-un proiect derulat de municipalitate prin UNDP.

“În urma participãrii la desfãsurarea lucrãrilor a Comitetului National de Coordonare al proiectului “Îmbunãtãtirea eficientei energetice în gospodãriile si comunitãtile cu venituri reduse din România”, implementat de Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare România, s-a stabilit ca pentru municipiul Vulcan sã fie reabilitat spitalul municipal Vulcan aflat în inventarul Primãriei municipiului Vulcan. Fondurile necesare pentru reabilitarea termicã a clãdirii acoperã maxim 70% din valoarea totalã a investitiei de reabilitare termicã, care constã în achizitionarea si transportul materialelor de constructii, provenite de la furnizorul agreat de PNUD. Ponderea de minim 30% din totalul invetsitiei sunt lucrãri efectiv de punere în operã a termosistemelor furnizate de cãtre PNUD (pereti exteriori opaci, spaleti si soclu) si eventualele mãsuri (lucrãri) suplimentare de reabilitare termicã”, se aratã în nota de fundamentare a proiectului de hotãrâre prin care se aprobã documentatia de avizare a lucrãrilor de interventii si a indicatorilor tehnico-ecomonici pentru obiectivul de investitii reabilitarea termicã a spitalului din municipiul Vulcan.

Valoarea totalã a proiectului, inclusiv TVA este de 473.070 lei din care 89.623,164 lei oreprezintã contributia administratiei locale de la Vulcan, diferenta fiind asiguratã în proportie de 100% de cãtre PNUD.

Monika BACIU