Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani aniverseazã, în luna septembrie, 50 de ani de ani de educatie. În acest sens vor fi organizate mai multe evenimente, iar municipalitatea de la Petrosani va sustine financiar actiunile.

“Încã de la începuturile sale, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida este recunoscut drept etalon al învãtãmântului tehnic si profesional din Petrosani, întrucât acesta a oferit, de-a lungul existentei sale, o paletã largã de specializãri pentru învãtãmântul profesional, în cadrul acestuia, elevii având posibilitatea sã se formeze în meserii din domeniul mecanic, electric, mecanic auto, constructii, confectii textile sau esteticã si îngrijirea corpului omenesc. Astfel, si în prezent, colegiul are o ofertã educationalã variatã, pentru orice vârstã si preferinte, având toate formele de scolarizare: liceu zi, liceu seral, a doua sansã, scoala postlicealã si scoalã de maistri. De asemenea, implicarea scolii în proiectele internationale Comenius si Leonardo da Vinci permite elevilor si o colaborare si o comunicare beneficã cu tinerii din tãrile europene, ajutându-i în acest fel sã-si contureze mai realist cariera si prioritãtile în viata socialã”, se aratã în nota de fundamentare a proiectului de hotãrâre prin care se propune alocarea sumei de 5000 de lei pentru organizarea manifestãrilor de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Petrosani.

Banii sunt necesari pentru realizarea de brosuri cu monografia liceului, plachete, mape, pixuri personalizate si diplome aniversare.

Monika BACIU