Calatoria cu trenul in Hunedoara, un calvar

O amenii care calatoresc acum cu trenul, abia fac fata situatiei. Mizerie, caldura insuportabila si curent, bilete scumpe si nici un confort in vagoanele prafuite. De asta au parte toti cei care aleg sa mearga pe calea ferata si care accepta tacit situatia.

Cei mai multi spun ca deschid geamul compartimentului, si asa mizer, si stau in curent, pentru ca in tren temperaturile sunt de nesuportat. Toti sunt asudati, stau cu usa compartimentului deschisa si cu geamul la vagon larg cascat si el. Doar asa adie vantul si isi fac curaj sa stea in vagon. Coboara la fiecare statie sa ia aer de pe peron sau pentru a lua o noua portie de apa rece de pe peron. „Greu fac fata. Sunt cardiaca si e foarte cald. Mi-am luat ceai, ca sa nu beau apa incalzita. Apa rece iau cand mai sta trenul. Merg la Simeria, dar abia astept sa ajunga trenul”, spune o femeie. „Bine ca ati venit sa vedeti mizeria asta de compartiment. E murdar inclusiv geamul. Am tot cautat un compartiment decent. E cumplit cu trenul, ce sa facem, daca s-a distrus tot ce era odata”, spune un alt calator.

Garniturile de tren stationeaza cateva minute si,din fiecare tren, coboara oameni insetati si toropiti de caldura din interior. Nimic nu le face bine si se roaga cu totii sa treaca mai repede timpul pana la destinatie.

Putine sunt trenurile care circula prin Valea Jiului si au conditii umane de transport. Cele mai multe sunt murdare, au geamurile blocate si fie stau deschise, fie nu se pot deschide, in timp ce calatorii tac si rabda. Platesc bilet si asteapta sa treaca intr-un fel timpul pana la destinatie. Asta in conditiile in care cu trenul calatoresc oameni cu copii mici, batrani si oameni care platesc sume deloc neglijabile ca sa indure mizeria si canicula. Cat despre aer conditionat, nici nu poate fi vorba.

Diana Mitrache

3 comentarii la „Calatoria cu trenul in Hunedoara, un calvar

 • 26 iunie 2012 la 00:23
  Permalink

  Pai daca omul nostru nu stie,ca privatii circula la acelasi pret dar cu conditii mai bune,cine e de vina?

  Răspunde
 • 26 iunie 2012 la 04:36
  Permalink

  Nu e nimic,vine iarna si o sa fie racoare in tren,in afara de asta,legat de mizerie,suntem niste mizerabili.Altfel am face ceva sa schimbam starea de fapt.

  Răspunde
 • 26 iunie 2012 la 08:19
  Permalink

  In sfarsit un articol care descrie la obiect transportul nostru pe cale ferata,adica :
  mizerabil,fara confort ,vara te topesti de cald iar iarna e invers,la care se adauga intarzieri indiferent pe ce ruta se circula,ca sa nu mai vorbim de pret,scump peste poate,intr-un cuvant ,servicii proaste si scumpe ca peste tot in Romania nu numai la CFR,ci in general la orice !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.