Holdingul germano-norvegian care vrea sã investeascã într-o fabricã de produs acumulatori la Aninoasa, a ales terenul pe care îsi va construi halele de productie. Fosta minã din localitate a fost preferatã de investitori, iar administratia localã este de acord sã concesioneze terenul.

Primãria Aninoasa asteaptã documentatia de la compania cu actionari nemti si norvegieni, pentru a putea aproba prin consiliul local atribuirea terenului de circa 7000 de metri pãtrati pe care urmeazã sã se construiascã fabrica de acumulatori. Aceasta ar fi cea mai mare investitie strãinã în localitatea din vestul Vãii Jiului.

”Reprezentantii companiei au venit si au vãzut locatiile. Au ales la fosta minã Aninoasa si acum asteptãm cererea lor pentru a putea le concesiona terenul prin hotãrâre de consiliu. Au vrut teren în incinta fostei mine Aninoasa, pe platou, si dacã vor veni, acest lucru înseamnã 500 de locuri de muncã.  Eu am vãzut cã sunt foarte hotãrâti si mai intentioneazã sã facã si o fabricã de biomasã pe viitor. Sunt convins cã dacã fac fabrica de acumulatori, or sã mai vinã si alti investitori, pentru cã prindem credibilitate. Mie îmi este fricã de forta de muncã, de lipsa ei. Din discutiile cu investitorii am înteles cã dau salarii bunicele, pentru cã vor sã-si fidelizeze oamenii, sã nu fie fluctuatii de personal. Le-am spus cã o sã îi ajut cu tot ce pot, tot ce depinde de administratia localã,  numai sã vãd cã fac locuri de muncã”, a declarat primarul din Aninoasa, Nicolae Dunca. Investitorii au fost interesati si de posibilitatea de a-si trimite productia si au fost multumiti cã au deschidere la drumul national dar si posibilitatea de a se folosi de calea feratã.

Maximilian Gânju