Începutul lunii septembrie aduce un nou eveniment de promovare a turismului din Parâng. Autoritãtile locale de la Petrosani si Asociatia de Schi Turism Montan Pro Parâng vor organiza un nou eveniment în statiunea montanã.

“În perioada 9-11.09.2016, Asociatia de Schi Turism Montan Pro Parâng va organiza în zona turisticã Parâng, cea de-a II-a editie a Trofeului Pro Parâng, eveniment sportiv-cultural ce face parte din Campionatul National de Turism Sportiv Stafeta Muntilor. Concursul va avea trei probe: raid montan (drumetie pe un traseu bine stabilit), orientare turisticã si cunostinte teoretice, iar seara, la foc de tabãrã, va avea loc proba de cunostinte culturale”, se aratã în nota de fundamentare a proiectului de hotãtâre prin care asociatia cere sprijin financiar municipalitãtii de la Petrosani.

La acest eveniment sunt asteptati sã participe cluburi si asociatii sportive din toatã tara. De asemenea, prin organizarea acestui eveniment se doreste promovarea zonei turistice Parâng, a turismului sportiv precum si dezvoltarea unei relatii de colaborare între ONG-uri. Astfel, cei de la asociatie solicitã un sprijin financiar de 2.105,9 lei, necesarã pentru achizitionarea de cupe si medalii în vederea premierii participantilor.

Monika BACIU